Somon cu anghinare și Sunchokes
Somonul cu anghinare pentru copii și Sunchokes ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă face 8 porții cu 295 calorii, 23g de proteine, și 13g de grăsime fiecare. Pentru $ 4.75 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. Un amestec de vinaigretă caldă de fenicul, sare și piper, sunchokes și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 85%. Acest scor este minunat. Încercați Anghinare Prăjită, Anghinare Prăjite, și Anghinare Pentru Copii Fierte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Strângeți jumătatea de lămâie într-un castron cu apă rece și adăugați jumătatea de lămâie în apă. Lucrul cu 1 anghinare copil la un moment dat, taie partea de sus o treime din frunze și tăiați tulpina la 1/2 inch. Scoateți frunzele exterioare dure până ajungeți la cele galbene fragede. Împărțiți anghinarea pe lungime și aruncați sferturile în apa cu lămâie.
Într-o tigaie mare, încălziți 3 linguri de ulei de măsline până la sclipire.
Adăugați sunchokes, condimentați cu sare și piper și gătiți la foc moderat, amestecând frecvent, până se înmoaie și se rumenesc, aproximativ 12 minute.
Adăugați 1/2 cană din bulion și gătiți, răzuind orice bucăți rumenite de pe fundul tigaiei, până când bulionul este redus la o glazură siropoasă, aproximativ 2 minute. Condimentează cu sare și piper și transferă sunchokes pe o farfurie.
Scurgeți anghinarea bebelușului și uscați-le. Ștergeți tigaia; adăugați 3 linguri de ulei de măsline și încălziți până la sclipire.
Adăugați anghinarea bebelușului și gătiți la foc moderat, întorcându-se ocazional, până când este crocant-fraged și rumenit, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul și crenguța de cimbru și gătiți până la parfum, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați restul de 1/2 cană de stoc și 1 lingură de suc de lămâie și fierbeți până când anghinarea este fragedă și glazurată, aproximativ 5 minute. Se amestecă sunchokes și spanacul și se gătește la foc mare doar până când spanacul se ofilește, aproximativ 1 minut. Aruncați crenguța de cimbru. Păstrați cald.
Aprindeți un grătar sau preîncălziți o tigaie pentru grătar. Frecați fileurile de somon cu restul de 1 lingură de ulei de măsline și condimentați cu sare și piper. Puneți somonul la grătar la foc mediu-fierbinte până devine auriu și fiert, 2 minute pe fiecare parte. Puneți legumele pe farfurii și acoperiți cu somonul.
Stropiți salata cu Vinaigreta caldă de fenicul și serviți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 12 dolari pe sticlă.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.