Sfeclă răcită cu smântână
Sfecla răcită cu smântână ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, primară și vegetariană are 93 calorii, 2G de proteine, și 6g de grăsime pe porție. Pentru 62 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți sfeclă, smântână, ulei de măsline și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Sfeclă prăjită cu smântână, Tagliatelle cu sfeclă mărunțită, smântână și pătrunjel, și Cărbune Arctic cu cremă de hrean, sfeclă dulce-acrișoară și verdeață de păpădie.
Instrucțiuni
Așezați sfecla și 1 lingură de sare într-o oală mare și adăugați suficientă apă rece pentru a acoperi cu 2 inci. Aduceți la fierbere, reduceți căldura la foc mic și gătiți până când un cuțit de tocat poate fi introdus fără probleme într-o sfeclă, aproximativ 25 de minute, în funcție de dimensiune.
Scurgeți și clătiți sub apă curentă rece până când se răcește suficient pentru a fi manevrat.
Scoateți pielea. (Ar trebui să alunece ușor, un alt semn de coacere.)
Așezați sfecla într-un castron și dați-o la frigider timp de cel puțin 1 oră. Feliați-le pe jumătate pe lungime. Aranjați jumătățile pe 6 farfurii de servire.
Stropiți cu uleiul și oțetul, apoi presărați cu sarea rămasă și piperul.
Se servește cu o păpușă de smântână pe lateral și niște mărar tăiat.Sfat: căutați sfeclă într-o serie de culori pe piața fermierilor locali. Candy cane (în imagine) este un soi relativ comun cu dungi roșii și albe.