Scooped: sfeclă prăjită și înghețată de ciocolată neagră
Această rețetă servește 10 și costă 1,24 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 14g de grăsime, și un total de 270 calorii. O mulțime de oameni au făcut această rețetă, iar 183 ar spune că a lovit locul. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați ciocolată, jumătate și jumătate, zahăr și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Vara va fi și mai special cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 53%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Scooped: înghețată de cafea irlandeză cu ciocolată neagră rasă și nuci pecan confiate, Scooped: Sorbet De Ciocolată Cu Adevărat Neagră, și Scooped: înghețată de ciocolată albă cu tocilari.
Instrucțiuni
Într-o cratiță de trei litri, combinați sfecla și jumătate și jumătate. Se fierbe la foc mic până când un cuțit răsucit într-o sfeclă îl taie ușor, aproximativ o jumătate de oră. În timp ce oala fierbe, amestecați gălbenușurile de ou și zahărul într-un castron mare până când sunt deschise la culoare și se îngroașă.
Transferați amestecul de sfeclă într-un blender și pur și simplu până când este foarte neted. Dacă capacul blenderului vine cu un dop pentru o gaură în capac, scoateți dopul și acoperiți cu câteva foi de prosop de hârtie în timp ce amestecați—acest lucru va împiedica lichidul fierbinte să izbucnească în timp ce amestecați.
Întoarceți amestecul de sfeclă în cratiță la căldură scăzută și amestecați bine în cacao și un vârf de sare. Turnați încet 1/3 din amestecul de sfeclă în amestecul de ouă, amestecând constant, apoi transferați totul înapoi în cratiță.
Se încălzește sub un foc mic, amestecând frecvent, până când amestecul se îngroașă suficient, astfel încât un deget glisat pe spatele unei linguri acoperite să lase o linie curată.
Se toarnă printr-o strecurătoare într-un recipient etanș, se adaugă coaja de portocală, se amestecă pentru a se combina și se lasă să se răcească peste noapte.
A doua zi, amestecați într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului. În ultimul minut de agitare, adăugați încet ciocolată rasă. Inghetata este cel mai bine mâncat ca moale-servi. Dacă depozitați pentru mai târziu, lăsați să se dezghețe pe un blat timp de 10 până la 15 minute înainte de servire.