Salată caldă de năut, ardei roșu și spanac cu Harissa
Salata caldă de năut, ardei roșu și spanac cu Harissan este o fără gluten și vegan garnitură. Această rețetă face 6 porții cu 219 calorii, 6g de proteine, și 14g de grăsime fiecare. Pentru $1.9 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână oțet de sherry, muștar dijon, sare kosher și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este minunat. Rețete similare includ Salată caldă de năut, fenicul și piper, Salată caldă de năut, chorizo și ardei, și Pâine prăjită caldă cu sparanghel și slănină cu vinetă de ardei roșu-șalotă.
Instrucțiuni
Bateți oțet, muștar, sare, piper și 2 lingurițe. harissa într-un castron. Treceți treptat în ulei de măsline. Gust; adăugați mai multă harissa dacă doriți un pansament mai fierbinte. Pune deoparte.
Faceți salată: puneți ardeii pe o foaie de copt și fierbeți, rotind periodic, până se carbonizează pe toate părțile, aproximativ 20 de minute.
Puneți ardeii într-o pungă de hârtie aproximativ 15 minute pentru a permite aburului prins să-și slăbească pielea.
Îndepărtați cojile carbonizate, tulpinile și semințele; tăiați ardeii în 1/2-in. bucăți.
Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu.
Adăugați vinetele și gătiți, amestecând des, până se înmoaie și începe să se coloreze, aproximativ 12 minute.
Adăugați năut, 2 linguri. apă și 3/4 linguriță. fiecare sare și piper; gatiti, amestecand, pentru a amesteca arome, aproximativ 3 minute. Se amestecă ardeii tocați.
Se ia de pe foc și se lasă să stea până când legumele sunt calde, dar nu fierbinți.
Într-un castron mare, aruncați spanacul, menta și ceapa roșie cu jumătate de vinetă.
Adăugați amestecul de năut, stropiți cu pansament suplimentar și aruncați din nou pentru a acoperi. Condimentează după gust cu mai multă sare și piper.
* Cumpărați harissa, o pastă de chile și condimente din Africa de Nord, în secțiunea internațională a multor supermarketuri.
Nivelul de căldură variază foarte mult de la marcă la marcă, așa că încercați puțin înainte de utilizare.