Sachertorte
Sachertorte ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 13g de grăsime, și un total de 275 calorii. Pentru 69 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 16. Mergeți la magazin și ridicați extractul de vanillan, glazura de ciocolată în lot, zahărul cofetarilor și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 13%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Sachertorte, Sachertorte, și Sachertorte pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face torte: poziționați un suport în centrul cuptorului și încălziți-l la 400 buc.F. Ungeți ușor o tigaie cu formă de arc de 9 inci și tapetați fundul cu o rundă de pergament sau hârtie de ceară. Pudrați părțile laterale ale tigaiei cu făină și atingeți excesul.
În partea superioară a unui cazan dublu peste apă foarte fierbinte, dar nu fierbinte, sau într-un cuptor cu microunde la putere medie, topiți ciocolata.
Se ia de pe foc sau din cuptor și se lasă să stea, amestecând des, până se răcește.
Bateți untul în vasul unui mixer în picioare, prevăzut cu lama paletei, la viteză medie-mare, până la omogenizare, aproximativ 1 inute. La viteză mică, bateți zahărul cofetarilor. Întoarceți viteza la mediu-mare și bateți până când culoarea și textura sunt deschise, aproximativ 2 minute. Bateți gălbenușurile de ou, pe rând, răzuind părțile laterale ale bolului. Bateți în ciocolată și vanilie.
Bateți albușurile și zahărul granulat într-un castron mare cu un mixer electric portabil la viteză mare doar până când formează vârfuri moi și strălucitoare. Nu exagera. Se amestecă aproximativ o pătrime din albii bătuți în amestecul de ciocolată pentru a-l ușura, apoi se pliază în albii rămași, lăsând câteva mănunchiuri vizibile de alb. Cernem jumătate din făină peste amestecul de ciocolată și împăturim cu un tel mare de balon sau o spatulă de cauciuc. Repetați cu făina rămasă.
Se întinde uniform în tigaie.
Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 45 de minute. (Tortul va cupola în centru.) Se răcește pe o grătar timp de 10 minute.
Scoateți părțile laterale ale tigaiei și răsturnați tortul pe raft.
Scoateți hârtia și reintroduceți-o pe un alt suport pentru a întoarce partea dreaptă în sus. Se răcește complet.
Pentru asamblare: folosind un cuțit lung zimțat, tăiați partea superioară a tortului pentru a-l face nivelat.
Tăiați tortul orizontal în două straturi egale.
Așezați un strat de tort pe o rundă de carton de 8 inci.
Ungeți partea superioară a stratului de tort cu glazura de caise.
Așezați al doilea strat de tort deasupra și periați din nou.
Ungeți partea superioară și părțile laterale ale tortului cu glazura rămasă.
Transferați tortul într-o grătar așezată peste o tigaie cu jeleu căptușită cu hârtie cerată.
Lăsați să se răcească până când glazura este setată.
Faceți glazura de ciocolată (trebuie să fie proaspăt făcută și caldă).
Se toarnă toată glazura caldă de ciocolată deasupra tortului. Folosind o spatulă metalică offset, neteziți ușor glazura peste tort, permițându-i să curgă pe părți, asigurându-vă că glazura acoperă complet tortul (peticiți orice pete goale cu spatula și glazura care a picurat). Se răcește până când glazura abia se fixează, apoi se transferă tortul pe o farfurie de servire. Se dă la frigider până când glazura este complet setată, cel puțin 1 oră.
Scoateți tortul din frigider cu aproximativ 1 oră înainte de servire.
Pentru a servi, feliați cu un cuțit ascuțit înmuiat în apă fierbinte.
Se servește cu o bucată mare de frișcă pe lateral.
Tortul poate fi preparat cu până la 2 zile înainte și depozitat într-un recipient etanș pentru tort la temperatura camerei.
Ingredientele de calitate vor face cu adevărat diferența în acest tort. Ciocolata Valhrona este perfectă datorită aromei sale întunecate, aproape amare. Pentru cea mai mare autenticitate, căutați marca austriacă de conserve de caise D ' Arbo și romul austriac Stroh pentru glazură.Pentru cele mai bune rezultate, fii generos cu glazura de caise — nu rata niciun loc și lasă să se scufunde din belșug în tort înainte de a turna ciocolata.
Din cartea Kaffeehaus: cele mai bune deserturi din clasicul Caf cca din Viena, Budapesta și Praga de Rick Rodgers 2002publicat în 2002 de Clarkson Potter/Publishers, membru al Crown Publishing Group, o divizie a Random House, Inc.