Risotto milanez cu slănină, praz și roșii și ouă
Rețeta Risotto milaneză cu slănină, praz și roșii și ouă este gata în aproximativ 30 de minute și este cu siguranță un super fără gluten opțiune pentru iubitorii de mâncare mediteraneană. Acest curs principal are 851 calorii, 29G de proteine, și 43G de grăsime per portie. Această rețetă servește 4 și costă 3,74 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați orez arborio, busuioc sfâșiat, vin și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma ouăle, puteți urma acest fel principal cu Tort de roșii de ciocolată Rose Levy Beranbaum cu ganache misterioasă ca desert. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este destul de bun. Încercați Risotto alla milanese (Risotto în stil milanez), Risotto în stil milanez (Risottan alla milanez), și Ouă coapte cu praz, roșii și Prosciutto pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți bulionul de pui, 1 cană de apă și șofranul la fiert într-o cratiță, apoi reduceți focul la foc mic.
Tăiați rădăcinile și părțile verde închis ale prazului.
Tăiați prazul pe jumătate pe lungime în centru, apoi tăiați-le foarte subțire în cruce. Clătiți prazul în mai multe schimbări de apă rece, apoi scurgeți și uscați într-un prosop de bucătărie.
Încălziți EVOO într-o oală cu fundul rotunjit la foc mediu-mare.
Adăugați pancetta sau slănina și gătiți până când o parte din grăsime s-a redat, aproximativ 5 minute.
Adăugați prazul și amestecați până se înmoaie, 2 până la 3 minute.
Adăugați usturoiul și condimentați cu sare și piper, apoi gătiți, amestecând, încă aproximativ 1 minut.
Adăugați orezul și amestecați.
Adăugați vinul și gătiți, amestecând, până când lichidul a fost absorbit. Începeți să adăugați bulionul de pui fierbinte, câteva oale la un moment dat, amestecând constant și gătind până când lichidul a fost absorbit înainte de a adăuga mai mult. Continuați să adăugați stoc și să gătiți până când orezul este al dente, aproximativ 18 minute în total.
Când risotto-ul este gata, topiți 1 lingură de unt într-o tigaie la foc mediu, apoi gătiți ouăle peste ușor sau cu partea însorită în sus.
Tăiați restul de 2 linguri de unt în bucăți mici și adăugați-l în risotto, amestecând până se topește. Se amestecă brânza și roșiile, apoi se scoate de pe foc.
Serviți risotto-ul în boluri puțin adânci și acoperiți cu ouăle prăjite.
Garnisiți cu pătrunjel și busuioc.