Risotto cu unt brun cu homar
Risotto unt brun cu homar ar putea fi doar Marea Mediterană rețeta pe care o căutați. O porție conține 571 calorii, 21g de proteine, și 17g de grăsime. Pentru $5.49 pe portie, veți obține un curs principal care servește 4. 18 persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la Foodnetwork necesită ceapă, coniac, sare și piper kosher și parmezan. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și pescatarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 5 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 57%, ceea ce este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Coada de homar fript cu sos de unt maro, Coada de homar fript cu sos de unt maro, și Pizza cu homar cu unt brun și spanac cu slănină + Fontina.
Instrucțiuni
Aduceți o cratiță medie cu apă sărată la fierbere la foc mediu-mare.
Adăugați cozile de homar și fierbeți timp de 8 până la 10 minute până când cojile se ondulează și carnea de homar devine albă.
Se scurge, se transferă pe o tăietură și se răcește timp de 15 minute. Folosind foarfece de bucătărie sau un cuțit ascuțit, tăiați coaja superioară pe lungime.
Scoateți carnea și tăiați-o în bucăți de 1/2 inch. Pune deoparte.
Într-o cratiță medie, aduceți bulionul de pui la fiert. Păstrați fierbinte la foc mic.
Într-o cratiță mare, topiți 3 linguri de unt la foc mediu. Gatiti pana cand untul incepe sa se spumeze si apoi se rumeneste, aproximativ 1 pana la 1 1/2 minute.
Adăugați ceapa și gătiți, aproximativ 3 minute.
Adăugați orezul și amestecați pentru a acoperi cu untul.
Adăugați rachiul și fierbeți până când lichidul s-a evaporat aproape, aproximativ 3 minute.
Adăugați 1/2 cană de stoc și amestecați până se absoarbe aproape complet, aproximativ 2 minute. Continuați să adăugați stocul, 1/2 cană la un moment dat, amestecând constant și permițând fiecărei adăugări de stoc să se absoarbă înainte de a adăuga următorul. Gatiti pana cand orezul este fraged, dar inca ferm la muscatura, aproximativ 20 de minute.
Se ia de pe foc. Se amestecă parmezanul, untul rămas și 2 linguri de arpagic. Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Transferați risotto într-un castron mare de servire. Aranjați carnea de homar deasupra risotto-ului și garnisiți cu arpagicul rămas.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio și Trebbiano sunt alegeri excelente pentru Risotto. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Un vin pe care l-ați putea încerca este Tenuta di Capraia Chianti Classico. Are 4,6 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 18 dolari.
![Tenuta di Capraia Chianti Classico]()
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia este un vin cu o complexitate și o structură optime. Culoare roșu rubiniu cu nuanțe violete. Aromă intensă și bogată, Vinoasă, bazată pe fructe. Note plăcute de cireșe, răcoritoare și bine echilibrate, cu note de tanin viu integrat.