Rigatoni cu creveți picante
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Rigatoni cu creveți picante. Această rețetă face 4 porții cu 526 calorii, 36g de proteine, și 9g de grăsime fiecare. Pentru $2.97 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 8 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Dacă aveți la îndemână ulei de măsline, smântână grea, bulion de pui și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Încercați Rigatoni De Pui Picant, Rigatoni Cu Cârnați Picante, și Rigatoni de creveți și măsline pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți la fierbere o oală mare cu apă sărată.
Adăugați pastele și gătiți așa cum indică eticheta. Rezervați 1 cană de apă de gătit, apoi scurgeți.
Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare.
Adăugați creveții într-un singur strat și condimentați cu 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu și un vârf de sare. Gatiti pana la roz, aproximativ 2 minute,apoi intoarceti si gatiti pana nu mai translucid, inca 1-2 minute.
Transferați pe o farfurie.
Adăugați șalota în tigaie și gătiți, amestecând cu o lingură de lemn, până la translucid, aproximativ 2 minute.
Adăugați vinul și gătiți, răzuind orice bucăți rumenite, până când se reduce ușor, aproximativ 1 minut.
Adăugați roșiile, jumătate din busuioc, restul de 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu și 1/4 linguriță sare; gatiti pana se ingroasa usor, aproximativ 5 minute. Se amestecă smântâna grea și se gătește încă 1 minut.
Întoarceți creveții și orice sucuri colectate în tigaie. Se amestecă pastele; adăugați suficientă apă de gătit pentru paste rezervate pentru a slăbi sosul. Se condimentează cu sare. Se acoperă cu busuiocul rămas.
Fotografie de Justin Walker