Rața glazurată cu sos de clementină ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 169 calorii, 2G de proteine, și 0g de grăsime fiecare. Pentru $1.81 pe portie, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână ceapa, lichiorul mandarine napolamercon, clementinele și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor este destul de rău. Încercați Sirop de mesteacăn și sos de soia-rață friptă glazurată, Friptura De Rață Umplute Servit Cu Clementine Jus, și Somon glazurat Vodkan și Clementine pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Lucrând de la capătul cavității mari, separați pielea de rață (inclusiv grăsimea) de carnea de sân cât mai mult posibil, lucrând degetele între piele și carne, având grijă să nu rupeți pielea, apoi înțepați pielea peste rațe cu o furculiță. Puneți rațele, pieptul în sus, unul lângă altul într-o tigaie mare ignifugă și frecați fiecare rață în interior și în exterior cu sare kosher. Împărțiți ceapa și țelina între cavitățile de rață și presărați 1/2 cană de zahăr în jurul rațelor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare Kosher
țelină
Ceapă
Rață întreagă
Zahăr
Carne
Condimente Uscate Freca
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
3
Se toarnă suficientă apă fierbinte peste rațe (pentru a ajuta la strângerea pielii) pentru a ajunge la aproximativ jumătatea rațelor (nu umpleți tigaia la mai mult de 1 inch de jantă). Acoperiți bine tigaia cu folie rezistentă, apoi transferați cu grijă în cuptor și fierbeți rațele 1 oră.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
Folie De Aluminiu
Cuptor
4
Scoateți tigaia din cuptor și îndepărtați folia (nu aruncați), apoi întoarceți cu grijă rațele (părțile pieptului în jos) folosind o lingură mare de lemn pentru a întoarce și o altă cavitate interioară. Acoperiți cu folie, apoi reveniți cu grijă la cuptor și fierbeți până când carnea este foarte fragedă, dar nu cade de pe os, încă aproximativ 1 oră.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață
Os
Carne
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De Lemn
Folie De Aluminiu
Cuptor
Tigaie
1
Scoateți tigaia din cuptor și aruncați folia.
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Cuptor
Tigaie
2
Transferați rațele cu linguri de lemn pe 2 farfurii mari, drenând orice suc din rațe înapoi în tigaie, apoi transferați lichidul de gătit într-un castron mare. Întoarceți rațele în tigaia de prăjire, pieptul în sus și răciți rațele și lichidul de gătit (separat), neacoperite, apoi răcoriți, neacoperite, cel puțin 4 ore (pentru a întări rața înainte de prăjire și pentru a solidifica grăsimea pe lichidul de gătit).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață întreagă
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De Lemn
Tigaie De Prăjire
Bol
1
Aruncați toate grăsimile din lichidul de gătit răcit.
2
Îndepărtați coaja din 2 Clementine mari sau 4 mici în fâșii cu un cojitor de legume, apoi tăiați orice miez alb din coajă cu un cuțit ascuțit și tăiați coaja în fâșii fine de julienne. Blanch benzi într-o cratiță mică de apă clocotită 5 minute, apoi se scurge.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Clementină
Legume
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Peeler
Tigaie Cu Sos
Cuțit
3
Strângeți suficient suc din clementinele rămase pentru a măsura 2 căni și turnați printr-o sită cu ochiuri fine într-o cratiță grea de 3 litri.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Clementină
Suc
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
Sita
4
Adăugați oțet și restul de 2 linguri de zahăr și fierbeți până se reduce la aproximativ 1/3 cană (glazura se va bule și se va întuneca), aproximativ 15 minute. Rezervați 1 lingură glazură într-o cană pentru a peria rațele, apoi amestecați coaja julienned și 1 cană lichid de gătit în glazura rămasă în tigaie și rezervați pentru sos. Rezervați lichidul de gătit rămas.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Oțet
Rață
Sos
Zahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
1
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 500 F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Prăjiți rațele până când pielea este crocantă, 25 până la 35 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață
3
Periați glazura rezervată (din ceașcă) pe rațe, apoi transferați rațele într-un platou și lăsați să stea în timp ce terminați sosul, cel puțin 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață
Sos
4
Se toarnă toată grăsimea, cu excepția a 1 lingură, din tigaia de prăjire și tigaia peste 2 arzătoare.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
5
Adăugați șalotă și gătiți la foc moderat, amestecând, până se înmoaie și auriu pal, 3 până la 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Eșalotă
6
Adăugați 2 căni de lichid de gătit rezervat și deglazați tigaia prin fierbere, răzuind bucăți maro, 2 minute, apoi turnați prin sită cu ochiuri fine în sos (care conține coajă julienned) și aduceți la fierbere.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Tigaie
7
Se amestecă împreună lichiorul și săgeata și se amestecă în sos. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până se îngroașă, 3 până la 5 minute, apoi se condimentează sosul cu sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Arorut
Lichior
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
8
Serviți rațe, întregi sau sculptate în bucăți de servire, cu sos.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Rață
Sos
1
* Rațele pot fi fierte și răcite cu 1 zi înainte. Răciți lichidul de gătit separat.* Glazura poate fi făcută și sosul poate fi pornit cu 6 ore înainte. Se răcește separat, neacoperit, apoi se răcește, acoperit. Reîncălziți glazura și amestecați înainte de utilizare.