Ravioli de ricotta si nuci cu rucola
Ravioli de ricota și nuci cu rucola este o rețetă mediteraneană care servește 30. O porție conține 113 calorii, 3 g de proteine și 9 g de grăsime. Pentru 32 de cenți per porție, această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar puțini oameni au făcut această rețetă și aș spune că s-a potrivit. Un amestec de ulei de măsline, ricotta, piper și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Foodnetwork. Funcționează bine ca aperitiv. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 10 minute. Cu un scor de lingură de 38%, acest fel de mâncare nu este atât de remarcabil. Rețete similare includ ravioli cu rucola, ravioli cu rucola și pecorino și ravioli cu rucola și pecorino.
Instrucțiuni
Amestecă făina, gălbenușurile de ou, uleiul, 5 linguri de apă și 3/4 linguriță de sare într-un robot de bucătărie până se formează un aluat.
Lasam aluatul sa se odihneasca, invelit in plastic, timp de 1 ora.
Tăiați aluatul în sferturi și pudrați cu făină.
Rulați aluatul folosind un aparat de paste la cea mai largă setare de 8 ori, îndoind aluatul de fiecare dată și făinând între ele. Continuați să rulați pastele pe setările mai înguste, fără să le pliați, până la a doua cea mai îngustă setare.
Asezati aluatul pe un blat infainat acoperit cu un prosop. Repetați cu aluatul rămas.
Pulsați 1/2 cană nuci, ricotta, coaja de lămâie și 1/2 linguriță fiecare sare și piper într-un robot de bucătărie curat.
Așezați 1 linguriță de umplutură la 1 1/2 inci una de alta de-a lungul a 2 foi de paste.
Ungeți marginile și între movile cu apă, apoi acoperiți cu o altă foaie de paste, apăsând în jurul umpluturii pentru a sigila.
Tăiați ravioli pătrați, aproximativ 30, cu un cuțit ascuțit și transferați pe un prosop înfăinat.
Se încălzește untul într-o tigaie mare și grea la foc mediu-mare până când untul începe să se rumenească, 4 până la 6 minute.
Se ia de pe foc și se amestecă usturoiul, sucul de lămâie, restul de 1 cană de nuci, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. Rezervați sosul.
Fierbe ravioli într-o oală mare cu apă clocotită cu sare până se înmoaie, aproximativ 3 minute. Transferați ușor ravioli cu o lingură cu fantă într-un castron cu sosul, rucola și parmezan. Se amestecă, apoi se împarte în farfurii de servire încălzite.
Vin recomandat: Vin Spumant, Trandafir Spumant
Antipasti funcționează foarte bine cu vinul spumant și spumosul rozé. Dacă serviți o selecție de aperitive, nu puteți greși cu acestea. Ambele sunt foarte prietenoase cu mâncarea și completează o varietate de arome. Perrier-Jouet Grand Brut cu un rating de 4,3 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 57 de dolari pe sticlă.
Perrier-Jouet Grand Brut
Prospețimea și vivacitatea izbitoare a aromelor florale și fructate (fructe galbene și fructe proaspete) prind rădăcini, înainte de a lăsa loc unor note subtile de vanilie și unt, dând vinului un caracter fructat și consistent. Notele de prune cireșe, lămâie și portocală bergamotă apar mai întâi, apoi fac loc florilor pomilor fructiferi, precum teiul și caprifoiul. Acestea sunt urmate de note de unt, prajituri madeleine si zahar vanilat. Note persistente de grapefruit, piersici albe, pere verzi, meri si alune verzi completeaza gustul.