Pâine prăjită cu ovăz și stafide
Ai nevoie de o pâine vegetariană lacto-ovo ? Pâinea prăjită cu ovăz și stafide ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. O porție conține 191 de calorii , 5 g de proteine și 5 g de grăsimi . Pentru 29 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă acoperă 32 de porții. Dacă ai la îndemână drojdie activă, miere, apă și alte câteva ingrediente, o poți prepara. O persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 20 de minute . Este oferită de Taste of Home. Per total, această rețetă obține un scor destul de slab de 31% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și Mere vegane coapte cu crumble de ovăz , Brioșe cu morcovi și ovăz și Chiftele de ovăz cu garnzo .
Instrucțiuni
Într-o tigaie mare, gătiți și amestecați ovăzul la foc mediu-mic timp de 10 minute sau până se rumenește ușor. Într-un bol mare, combinați ovăzul, 3 căni de făină, zahărul brun, drojdia și sarea. Încorporați laptele, untul, mierea și ouăle și amestecați până la omogenizare. Adăugați stafidele, nucile și suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat tare. Răsturnați pe o suprafață înfăinată; frământați până la omogenizare și elasticitate, aproximativ 8-10 minute.
Puneți compoziția într-un bol uns, întorcându-o o dată pentru a unge partea de sus. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ 1 oră și 25 de secunde.
Întindeți aluatul în două părți. Formați două pâini.
Așezați în două forme de chec unse, de 23 cm x 13 cm. Acoperiți și lăsați să crească până își dublează volumul, aproximativ 45 de minute.
Într-un castron mic, bateți gălbenușul de ou cu apa rece; ungeți pâinile. Cu un cuțit foarte ascuțit, faceți trei tăieturi superficiale în partea de sus a fiecărei pâini.
Coaceți la 175°C timp de 40-45 de minute sau până se rumenește.
Scoateți din tăvi pe grătare de sârmă pentru a se răci. Notă editorului: Pâinea poate fi, de asemenea, modelată în două pâini rotunde și coaptă pe două tăvi de copt unse.