Pâine Plată Algeriană
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 11g de grăsime, și un total de 187 calorii. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegană servește 12 și costă 57 cenți pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați boia de ardei, apă, turmeric și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare sunt Arțar prăjită legume & Crispy Bacon Flatbread pentru provocarea Flatbread fabulos, Borek Algerian, și Garantita (Plăcintă Algeriană Cu Năut).
Instrucțiuni
Se amestecă făina, sarea și 2 linguri de ulei într-un castron mare. Se amestecă încet în apă până se formează un aluat moale. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă 1 lingură la un moment dat. Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată și frământați, prăfuind cu suficientă făină pentru a împiedica aluatul să se lipească, până când este neted și elastic, aproximativ 15 minute.
Formați aluatul într-o bilă și acoperiți cu 2 linguri de ulei într-un castron. Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați aluatul să stea la temperatura camerei calde 1 oră.
Amestecați chimenul, boiaua, turmericul și restul de 1/4 cană de ulei într-un castron mic.
Împărțiți aluatul în 12 bucăți egale și, păstrând bucățile rămase acoperite cu folie de plastic, aplatizați 1 bucată de aluat într-un disc.
Rulați discul cât mai subțire posibil (într-o rundă de 9 inci) pe o suprafață ușor făinată cu un diblu de lemn de 6 inci sau un sucitor.
Întindeți 1 linguriță de ulei condimentat pe aluat cu vârful degetelor, apoi rulați strâns într-un cilindru lung și înfășurați într-o spirală strânsă.
Transferați pe o foaie mare de hârtie pergament, apoi acoperiți ușor cu folie de plastic.
Faceți încă 11 spirale în același mod.
Lipiți o altă foaie de pergament pe o suprafață de lucru și pe ea întindeți 1 spirală de aluat într-o rundă de aproximativ 6 inci în diametru.
Încălziți o tigaie sau o grătar mare din fontă uscată la foc mediu până când este fierbinte, apoi gătiți pâinea plată, rotind o dată, până când este umflată și rumenită în pete, 3 până la 4 minute în total.
Transferați pe o farfurie și acoperiți cu un prosop de bucătărie.
Rulați și gătiți încă 11 pâini plate, stivuindu-le pe farfurie.
Cape Mentelle Margaret River Chardonnay ' 05
* Pâinea plată este cea mai bună atunci când este proaspăt făcută, dar poate fi gătită cu 1 zi înainte, apoi răcită și păstrată, învelită în folie, la temperatura camerei. Reîncălziți (în folie) într-un cuptor de 350 litri F sau într-un abur aproximativ 10 minute.* Spiralele de aluat pot fi rulate (dar nu fierte) cu 1 zi înainte și răcite, stratificate între foi de folie de plastic, apoi înfășurate strâns, pe o foaie de copt. Aduceți la temperatura camerei înainte de gătit.