Pâine Indiană Chapati
Nevoie de o pâine vegană? Pâinea indiană Chapati ar putea fi o rețetă grozavă de încercat. Această rețetă servește 10. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 6g de grăsime, și un total de 222 calorii. Pentru 14 cenți pe porție, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ulei de măsline, făină, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Doar câțiva oameni i-au plăcut foarte mult acest fel de mâncare Indian. Este adus la tine de Allrecipes. 7 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Cu o lingură scor de 85%, acest fel de mâncare este excelent. Încercați Masala Roti/chapati (pâine plată indiană condimentată), Pâine Prăjită Indiană, și Pâine Indiană Naan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-un castron mare, amestecați împreună făina integrală de grâu, făina universală și sarea. Folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca uleiul de măsline și suficientă apă pentru a face un aluat moale, elastic, dar nu lipicios. Frământați aluatul pe o suprafață ușor făinată până când este neted. Împărțiți în 10 părți sau mai puțin dacă doriți pâine mai mare.
Rotiți fiecare piesă într-o minge.
Lăsați să se odihnească câteva minute.
Încălziți o tigaie la foc mediu până când este fierbinte și ungeți ușor. Pe o suprafață ușor făinată, folosiți un sucitor făinat pentru a întinde bilele de aluat până când sunt foarte subțiri ca o tortilla. Când tigaia începe să fumeze, puneți un chapati pe ea. Gatiti pana cand partea inferioara are pete maronii, aproximativ 30 de secunde, apoi intoarceti si gatiti pe cealalta parte. Continuați cu aluatul rămas.