Pâine de praz și nucă
Pâinea de praz și nucă este o vegan hor d ' oeuvre. Această rețetă servește 48. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 2G de grăsime, și un total de 75 calorii. Pentru 12 cenți pe porție, această rețetă acoperă 3% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână drojdie activă, frunze de oregano, praz și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Prajituri de praz si nuc, Pizza cu praz, Ricotta și nuci, și Risotto de praz, varză Savoy și nucă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
În vasul unui mixer în picioare sau al unui alt castron mare, presărați drojdia peste 1 cană caldă (100 până la 11
apă; lăsați să stea până se spumează, aproximativ 10 minute.
Adăugați 1 1/4 căni de apă rece, biga, 3 căni de făină de pâine, făină integrală de grâu și sare în amestecul de drojdie. Bateți cu atașamentul paletei la viteză mică sau amestecați cu o lingură grea, până se omogenizează bine. Bateți sau amestecați treptat încă 2 căni de făină de pâine, 1/2 cană odată, până când amestecul formează un aluat moale.
Treceți la un cârlig de aluat și bateți cu viteză medie până când aluatul este neted și elastic și trage curat de părțile laterale ale bolului, dar este încă ușor lipicios, 6 până la 8 minute; sau răzuiți aluatul pe o placă ușor făinată și frământați cu mâna până când este neted și elastic, dar încă ușor lipicios, 7 până la 10 minute.
Adăugați praz, nuci și oregano și bateți cu cârlig de aluat sau frământați cu mâna doar până se încorporează (după ce amestecați cu mâna, puneți aluatul într-un castron).
Acoperiți vasul cu folie de plastic; lăsați aluatul să crească la temperatura camerei până se dublează, 2 până la 2 1/2 ore. Loviți cu mâna pentru a expulza aerul.
Acoperiți din nou aluatul cu folie de plastic și lăsați să crească din nou până se dublează, 1 până la 1 1/2 ore. Sau pentru o creștere lentă, răciți cel puțin 8 și până la 12 ore; lăsați să ajungă la temperatura camerei, aproximativ 3 ore.
Răzuiește aluatul pe o scândură bine făinată și frământă scurt pentru a expulza aerul. Împărțiți în jumătate. Cu mâinile ușor făinoase, adunați fiecare jumătate într-o bilă, apoi întindeți și trageți marginile sub pentru a forma un oval neted cu capete ușor conice (aproximativ 8 in. lung și 4 în. larg în centru).
Așezați pâinile pe o suprafață bine făinată, pudrați ușor cu făină, acoperiți ușor cu folie de plastic și lăsați să crească la temperatura camerei până când sunt ușor umflate și țineți amprenta unui deget când este apăsat ușor, aproximativ 1 1/2 ore.
Presărați generos o foaie de copt de 13 x 17 inci cu făină de porumb.
Transferați pâinile, pe rând, pe foaie, distanțându-se între 2 și 3 inci. Cu un cuțit ascuțit, faceți trei tăieturi diagonale de 1 inch adâncime și 1 până la 2 inci între blaturile de pâine.
Așezați foaia pe raft în treimea inferioară a unui cuptor obișnuit sau cu convecție de 450.
Sau, dacă utilizați o piatră de copt, glisați ușor marginea foii de copt acoperite cu făină de porumb sub o pâine și ridicați-o pe capătul foii. Slash ca regia de mai sus, apoi glisați ușor pâine pe o parte de piatră în cuptor, lăsând loc pentru a doua pâine. Repetați pentru a tăia și transfera A doua pâine.
Pulverizați 3 până la 4 stropi de apă pe podeaua sau părțile laterale ale cuptorului, având grijă să nu pulverizați lângă elementul de încălzire sau bec, apoi închideți rapid ușa.
Coaceți pâinea, pulverizând încă de două ori la intervale de 5 minute în primele 10 minute de coacere, până când crusta este bine rumenită, 35 până la 45 de minute în total.
Transferați pâinile într-un raft pentru a se răci cel puțin 1 oră. A se păstra în pungi de hârtie la temperatura camerei până la 2 zile. Pentru a recriza crusta, așezați pâinile direct pe un raft într-un cuptor de 400 și coaceți timp de aproximativ 5 minute.
Biga: într-un castron, presărați 1/4 linguriță drojdie uscată activă peste 1/4 cană caldă (100 până la 11
Se lasă să stea până se spumează, aproximativ 5 minute.
Adăugați 1/2 cană de apă rece. Cu o lingură de lemn, amestecați 1 1/2 căni de făină de pâine până când amestecul formează un aluat moale. Acoperiți cu folie de plastic și răciți 12 până la 24 de ore.
Lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de utilizare, aproximativ 1 oră.
Scurtătură: fără biga, rețetele noastre produc încă pâini grozave. În rețeta de bază, creșteți drojdia cu 1 1/4 lingurițe, făina de pâine cu 1 1/2 căni și apa cu 3/4 cană.