Pui Thailandez cu șalotă crocantă în orez galben (Kao Moke Gai)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete asiatice, așa că încercați puiul Thailandez cu șalotă crocantă în orez galben (Kao Moke Gai). O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 26g de proteine, 21g de grăsime, și un total de 621 calorii. Pentru $2.4 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 4 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Dacă aveți ghimbir, oțet distilat, ulei vegetal și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a utiliza până gingerroot ai putea urma acest curs principal cu Mușcături de prăjituri de turtă dulce (Rețetă fără gluten*) ca desert. Funcționează bine ca un fel principal destul de ieftin. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 62%, ceea ce e bine. Încercați Pui Thailandez cu șalotă crocantă în orez galben (Kao Moke Gai), Taitei Thailandezi Cu Pui Măcinat Și Șalotă Crocantă, și Piure de napi galbeni cu șalotă crocantă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Combinați cayenne, chimen, coriandru, turmeric, piper și 1/2 linguriță de sare într-un castron mic și amestecați bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 (14 Oz.) Bulion De Pui Cu Conținut Scăzut De Sodiu
Turmeric
1 Felie De Pancetta Cu Grosimea De 2,5 Cm, Tocată Mărunt
Napi, Curățați și Feliați Cu Grosimea De 1/8 Inch
Ceapă Albă Sau Galbenă De Dimensiuni Medii, 1 Tăiată în Sferturi și 1 Tocată
1/2 Cană De Vin Dulce Marsala
Echipamente pe care le vei folosi
Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)
2
Presărați jumătate din amestecul de condimente peste bucățile de pui, frecând pentru a acoperi bine. Puneți deoparte puiul acoperit și amestecul de condimente rămas. Aveți grijă cu condimentele, deoarece turmericul va lăsa o pată galbenă dacă se îmbracă pe haine!Într-un cuptor olandez, încălziți 2 lingurițe de ulei la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Chipsuri Tortilla Cu Aromă De Lime
Turmeric
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Chipsuri De Scorțișoară Vietnameză
Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
4 Căni De Brânză Pepper Jack Rasă, împărțite
3
Adăugați puiul, cu pielea în jos și gătiți 8-10 minute, întorcând ocazional, până se rumenesc bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
4
Scoateți puiul într-un castron puțin adânc, acoperiți și lăsați-l deoparte.Scoateți o parte din uleiul din cuptorul olandez, lăsând aproximativ 2 linguri, având grijă să nu îndepărtați niciunul dintre bucățile rumenite rămase din pui. Reîncălziți uleiul și sotati feliile de ghimbir timp de aproximativ 30 de secunde, rotind și apăsând în jos pentru a elibera sucurile.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
4 Căni De Brânză Pepper Jack Rasă, împărțite
Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)
5
Se adaugă usturoiul și se sotează, amestecând și rotind constant, până se rumenesc (aproximativ 30-45 de secunde). Dacă se încălzește prea mult și începe să se întunece, trebuie doar să adăugați aproximativ 1/4 cană de apă și să degelați (feriți-vă de stropi!).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi Goya®
1 Cană De Orz Alb Perlat
6
Adăugați ceapa și amestecul de condimente rămas în tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Feliate, Opțional
7
Se sotează până când ceapa este fragedă, aproximativ 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1-1/2 Lingurițe De Usturoi Tocat GOYA® Sau 3 Căței De Usturoi Proaspeți, Tocați Mărunt
8
Adăugați orez și aruncați până când este acoperit cu ulei condimentat și începe să devină translucid.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Mazăre Goya®
Subţire-
9
Adăugați apa și 1 1/2 linguriță sare la orez. Se aduce la fierbere la foc mare, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea. Se fierbe orezul până când suprafața este uscată și boabele încep să se umfle, aproximativ 5-7 minute.Reduceți căldura la minim. Întoarceți puiul în tigaie, îngropând fiecare bucată lângă fundul tigaiei sub orez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Cârnați De Arțar De 1 Kg, în Vrac Sau Scos Din Carcasa De Legătură Mare
1 Cană De Orz Alb Perlat
Mazăre Goya®
1/2 Cană De Vin Dulce Marsala
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Feliate, Opțional
10
Adăugați în tigaie orice sucuri care s-au adunat în vas. Suprafață netedă de orez pentru a ascunde complet puiul. Acoperiți tigaia și gătiți la foc mic până când orezul este fraged și puiul este gătit, aproximativ 30 de minute.Între timp, într-un wok mic sau tigaie, turnați ulei la o adâncime de 2 inci.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Mazăre Goya®
Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Feliate, Opțional
Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)
Pachete De 5 Până La 8,8 Uncii De 90 De Secunde, Orez Integral Din Cereale Gata Pentru Cuptorul Cu Microunde Sau 4 Căni De Orez Brun Gătit
11
Se încălzește la foc mediu-mare până când este fierbinte, dar nu fumează (pentru a testa, aruncați o bucată de șalotă în ulei; dacă sfârâie imediat, uleiul este gata).
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Până La 3 Căni De Vin Roșu Sec
Subţire-
12
Presărați șalotă feliată peste uleiul fierbinte și, cu o furculiță, separați inelele și întoarceți-le rapid. Când majoritatea șalotelor sunt maronii aurii, îndepărtați cu o lingură cu fante pe un prosop de hârtie pentru a se scurge. Când este suficient de rece pentru a atinge, se întinde pe o farfurie mică și se lasă deoparte, neacoperit.Când orezul și puiul sunt gata, se iau de pe foc și se lasă să stea, acoperite, aproximativ 15 minute. Între timp, pregătiți sosul și garnishes.In un vas mic de amestecare din sticlă, combinați oțetul, zahărul și 1/2 linguriță de sare, amestecând până se dizolvă și se îngroașă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Până La 3 Căni De Vin Roșu Sec
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
Felii Subțiri De șuncă Virginia Sau Prosciutto
Sticlă De Sos Dulce-acrișor, împărțit
1 Mix Pentru Prăjitură Cu Ciocolată Cumpărat Din Magazin, Cum Ar Fi Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Copt Conform Instrucțiunilor De Pe Cutie
Mazăre Goya®
1/2 Cană De Vin Dulce Marsala
Subţire-
Echipamente pe care le vei folosi
Ball® Sau Kerr® Pint Cu Capace și Benzi
Supă De Pui Pudră Goya®
Bomboane Acoperite Cu Ciocolată, Cum Ar Fi M&M's
13
Presărați felii de chilie peste sos și transferați-le într-o porție mică, nereactivă bowl.To serviți, îndepărtați puiul din orez, răzuind orice boabe de orez agățate și lăsați-le deoparte. Pufați orezul cu o furculiță, îndepărtați și aruncați feliile de ghimbir și movilă pe un platou de servire. Aranjați bucățile de pui pe platou.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Chipsuri Tortilla Cu Aromă De Lime
1 Pui întreg De 5 Kg, Tăiat în 8 Bucăți
1 Cană De Mirin Sau Sake Dulce
Sticlă De Sos Dulce-acrișor, împărțit
Mazăre Goya®
Echipamente pe care le vei folosi
Budincă De Lămâie (câștigătoare Fiecare)
14
Garnisiți cu felii de castraveți, frunze de coriandru și șalotă crocantă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coriandru Proaspăt
Culese Crengute De Marar
2 Până La 3 Căni De Vin Roșu Sec
15
Serviți temperatura caldă sau a camerei împreună cu sosul.
Thai poate fi asociat cu Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Un vin pe care l-ai putea încerca este LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Are 4,4 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 21 de dolari.