Pui prăjit lent cu sos de casă
Puiul prăjit lent cu sos de casă este un fel principal care servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 35g de proteine, 33g de grăsime, și un total de 480 calorii. Pentru $1.82 pe portie, această rețetă acoperă 18% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 125 de persoane au considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână bulion de pui, făină, frunze de cimbru și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore și 50 de minute. Cu o lingură scor de 59%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Friptură de oală cu aragaz lent cu cel mai bun sos, Aragaz lent friptură cu sos, și Friptură de vită bavareză cu aragaz lent cu sos.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 160C / 140C ventilator / gaz 3 și puneți puiul într-o formă de prăjire.
Puneți untul într-un castron mic și adăugați ierburile și o mulțime de condimente. Radeți în coaja de lămâie și zdrobiți totul împreună cu untul folosind o furculiță. Frecați acest lucru peste pieptul de pui, picioarele și aripile, apoi împingeți întreaga lămâie rasă în cavitatea mare a puiului.
Se toarnă jumătate din stoc în cutie. Folosiți o foaie mare de folie de tablă (sau câteva bucăți mai mici) pentru a acoperi puiul și strângeți folia de-a lungul marginilor cositorului, astfel încât totul să fie sigilat. Puneți în cuptor și setați cronometrul timp de 2 ore.
Scoateți cu grijă folia din pui, creșteți cuptorul la 220C/200C ventilator/ gaz 7 și puneți puiul înapoi pentru încă 30 de minute. Dacă faceți cartofii prăjiți crocanți (vezi 'merge bine cu'), puneți-i acum, sub pui. După 30 de minute, scoateți puiul din cuptor și ridicați-l pe un vas de servit (mutați cartofii în sus). Acoperiți bine puiul cu folie și lăsați-l deoparte în timp ce faceți sosul.
Răsturnați sucurile de pui și stocul din staniu într-un ulcior.
Puneți cositorul la foc mediu pe plită și folosiți o lingură de lemn pentru a amesteca făina și Marmita, dacă folosiți, cu un strop de sucuri pentru a face o pastă. Dacă doriți, lingurați grăsimea de pe partea superioară a sucurilor de pui în ulcior, apoi amestecați treptat acest lucru în staniu pentru a face un sos neted.
Adăugați cât mai mult din restul stocului de care aveți nevoie pentru a face un sos bun, apoi serviți cu puiul.