Pui prăjit cu sos de șalotă de lămâie Meyer

Friptura de pui cu sos Meyer Lemon Shallot ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 8 și costă 2,21 USD pe porție. O porție conține 586 calorii, 44G de proteine, și 39G de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. Un amestec de pui, sare kosher, vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Meyer Lemon Friptură De Pui, Meyer Lămâie Sânge Portocaliu Glazurat Pui Fript, și Scallopine de pui fără Gluten cu sos de lămâie Meyer.
Instrucțiuni
Clătiți puiul în interior și în exterior; se usucă cu prosoape de hârtie. Slăbiți pielea pieptului și a coapselor și lucrați puțină sare sub piele. Frecați sarea rămasă peste tot puiul și în cavitate (Vezi notele). Chill, neacoperit, cel puțin 3 ore și până la noapte.
Preîncălziți cuptorul la 37
Zest lămâi. Feliați 1 lămâie; suc de jumătate din cealaltă.
Pat de pui uscat, în interiorul și în afara. Frecați coaja sub cât mai mult din piele și frecați orice coajă rămasă în interiorul cavității. Frecați puiul peste tot cu 1 lingură. ulei de măsline și cimbru. Puneți felii de lămâie în cavitate.
Așezați un suport în formă de V într-o tigaie grea suficient de mare pentru a ține șalotă. Puneți puiul în raft, cu pieptul în sus.
Adăugați șalotă în tigaie și stropiți cu 1 1/2 lingură rămasă. ulei de măsline, transformându-le în strat.
Prăjiți puiul, ungând la fiecare 30 de minute sau cam așa ceva, până când pulpa de pui se mișcă ușor și pielea este maro și crocantă, 1 1/2 până la 1 3/4 ore (îndepărtați șalotele după 1 oră și lăsați-le deoparte). Sfat de pui, astfel încât sucurile din cavitate se toarnă în tigaie de prăjire.
Transferați puiul pe o placă de sculptură și lăsați-l să se odihnească, acoperit cu folie.
Turnați picăturile de tigaie într-o cană de măsurare cu buza de turnare. Tăiați blaturile din șalotă și strângeți interiorul moale într-un blender.
Se toarnă toate, cu excepția a aproximativ 1 lingură. grăsimea din tigaie se scurge și se adaugă picături în blender.
Adăugați 1/2 cană de bulion și vinul și pulsați până se omogenizează.
Se toarnă sosul în tigaie. Gătiți, răzuind bucăți maro și adăugând mai mult bulion dacă doriți un sos mai subțire, la foc mediu-mare pe cel mai mare arzător (sau pe 2 arzătoare) până când sosul devine maro, aproximativ 10 minute. Se amestecă 1 lingură. suc de lămâie rezervat Meyer sau mai mult după gust.
Se toarnă sosul printr-o strecurătoare cu ochiuri fine într-un bol de servire. Tăiați puiul, aruncând felii de lămâie; se servește cu sos.