Pui cu șalotă, prune uscate și Armagnac
Puiul cu șalotă, prune uscate și Armagnac ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Acest fără gluten, fără lactate și rețetă primară servește 4 și costă $ 4.64 pe portie. O porție conține 874 calorii, 60g de proteine, și 51G de grăsime. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Mergeți la magazin și ridicați oțet de vin sherry, crenguțe de cimbru plus 1 1/2 lingurițe de cimbru, șalotă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma prunele, puteți urma acest fel principal cu Mere coapte cu prune uscate, scorțișoară și ghimbir ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 77%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Pui Cu Șalotă, Prune Uscate Și Armagnac, Prune Uscate În Armagnac Cu Creme Fraiche, și Salată de Escarole cu șalotă prăjită și prune uscate.
Instrucțiuni
Fierbeți prunele cu 1/3 cană Armagnac într-o cratiță mică până când aproape tot lichidul este absorbit, aproximativ 3 minute. Acoperiți și puneți deoparte.
Încălziți uleiul într-o tigaie mare și grea la foc mediu-mare.
Presărați puiul cu sare și piper.
Se adaugă în tigaie, cu pielea în jos; gatiti pana se rumeneste, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Se toarnă toate, cu excepția a 2 linguri de picături.
Adăugați șalotă; gatiti pana se rumeneste in pete, aproximativ 5 minute.
Adăugați restul de 1/3 cană Armagnac; se fierbe 30 de secunde, răzuind bucățile rumenite.
Adăugați bulion, prune uscate și crenguțe de cimbru; aduceți la fierbere.
Adăugați puiul într-un singur strat, cu pielea în sus și orice sucuri acumulate. Acoperiți, reduceți focul la mediu și fierbeți până când puiul este gătit, aproximativ 17 minute.
Transferați puiul în farfurie.
Se amestecă oțetul în sos; se fierbe până se îngroașă, 3 minute.
Îndepărtați crenguțele de cimbru. Se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste pui.
Se presara cu cimbru tocat.
O porție conține următoarele: calorii (kcal) 580,57; % calorii din grăsimi 45,3; grăsimi (g) 29,22; grăsimi saturate (g) 7,28; colesterol (mg) 143,25; carbohidrați (g) 32,53; fibre dietetice (g) 3,26; zaharuri totale (g) 17,52; carbohidrați neți (g) 29,27; proteine (g) 47,14