Pui cu portocale cu sânge
Puiul cu portocale cu sânge este un fel principal fără gluten și primar. Această rețetă face 4 porții cu 302 calorii, 26 g de proteine și 17 g de grăsime fiecare. Pentru 1,65 USD per porție, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Allrecipes are 12 fani. Un amestec de jumătăți de piept de pui, ceapă, sare și piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 12 ore și 45 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 53%. Prajitura Ricotta cu umplutura de portocale sangvine, topping cu frisca mascarpone si felii de portocale sange confiate, salata de portocale sange + ghimbir si vinaigreta cu portocale sangvine cayenne si fursecuri ricotta cu portocale sangvine cu glazura de portocala sange sunt foarte asemanatoare cu aceasta reteta.
Instrucțiuni
Pune pieptul de pui într-o tavă de copt. Stoarceți sucul din 2 portocale sanguine peste pui. Marinat de la 12 la 24 de ore; scurgeți și aruncați marinata folosită.
Încinge ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Se condimentează fiecare piept de pui cu sare și piper negru. Rumeniți puiul în ulei încins pe ambele părți, aproximativ 4 minute pe parte; se transfera pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu.
Topiți untul într-o tigaie curată la foc mediu. Gatiti si amestecati ceapa si usturoiul in unt topit pana ce ceapa devine translucida si usturoiul a inceput sa se rumeneasca, aproximativ 5 minute. Adăugați sucul din 3 portocale sanguine, supa de pui, vinul alb și pătrunjelul. Aduceți amestecul la fierbere. Puneți pieptul de pui în tigaie, reduceți căldura la minim și acoperiți. Fierbeți până când puiul nu mai este roz în interior, aproximativ 7 minute pe parte.
Așezați puiul în farfurii de servire, lăsând sucul din tigaie; dizolvați mierea în tigaie cu sucuri și fierbeți sosul până se îngroașă, aproximativ 2 minute. Peste pieptul de pui se pune sosul pentru a servi.