Pui cu orez și sos
Puiul cu orez și sos ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 34G de proteine, 12g de grăsime, și un total de 656 calorii. Pentru $1.74 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este adus la tine de Allrecipes. Dacă aveți la îndemână sare, cimbru, făină și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a consuma orezul alb, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Orez La Cuptor ca desert. Cu o lingură scor de 61%, acest fel de mâncare este destul de bun. Rețete similare includ Pui sufocat cu sos și orez, Orez și sos, și Cel mai simplu vreodată chiftele și sos peste orez.
Instrucțiuni
Puneți orezul într-o cratiță cu 4 căni de apă. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la minim, se acoperă și se fierbe timp de 20 de minute sau până când orezul este fraged. Pregătiți puiul în timp ce orezul se gătește.
Într-un castron mediu, amestecați făina, 1/2 linguriță sare, piper, boia și cimbru. Folosiți un deget pentru a măcina cimbrul într-o pulbere din palma mâinii înainte de a adăuga. Înveliți pieptul de pui în amestecul de făină. Rezervați 2 linguri din amestecul de făină pentru sos.
Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu.
Așezați puiul în tigaie și gătiți timp de aproximativ 10 minute pe fiecare parte, până când puiul se rumeneste, iar sucurile se limpezesc.
Scoateți puiul din tigaie, lăsând picăturile și bucățile cruste înăuntru.
Bateți împreună 3/4 cană de apă, 2 linguri din amestecul de făină și 1/4 linguriță de sare.
Bateți în tigaie, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigaiei. Gatiti la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroasa si clocoteste.
Adăugați apă suplimentară 1 lingură la un moment dat dacă sosul este prea gros.
Serviți puiul alături de orez acoperit cu sos.