Pui cu lămâie prăjită și sos de rozmarin

Puiul cu lămâie prăjită și sos de rozmarin ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $ 4.18 pe portie, această rețetă acoperă 36% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 557 calorii, 44G de proteine, și 23g de grăsime. Această rețetă servește 4. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 55 minute. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Un amestec de frunze de rozmarin, jumătăți de piept de pui, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a utiliza până ulei de măsline ar putea urma acest curs principal cu Sauteed banane, Granolan și iaurt Parfait ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este solid. Încercați Pui de rozmarin prăjit cu sos de lămâie/soia, Pui Prăjit Cu Rozmarin De Lămâie, și Pui Prăjit Cu Rozmarin De Lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați o felie mică de pe ambele capete ale fiecărei lămâi, apoi tăiați-o pe jumătate în cruce. Aranjați lămâile, cu carnea în sus, într-un vas de copt nereactiv rezistent la flacără și condimentați cu sare. Se fierbe 6 inci sau mai mult de la căldură până se rumenesc și se înmoaie, aproximativ 10 minute. Se răcește ușor. Strângeți jumătățile de lămâie peste o sită suspendată peste un bol. Împingeți și amestecați pulpa prin sită cu o spatulă de cauciuc sau o lingură de lemn pentru a obține cât mai mult suc. Aruncați cojile de lămâie.
Reduceți temperatura cuptorului la 425 grade F.
Condimentează puiul cu sare și piper.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare rezistentă la cuptor la foc mediu-mare până la cald.
Adăugați puiul, coborâți focul la mediu și gătiți, întorcând o dată, până se rumenesc pe ambele părți, aproximativ 5 minute.
Scoateți puiul pe o farfurie sau pe o foaie de copt.
Întoarceți tigaia la foc mediu-mare, adăugați cartofii, condimentați cu sare și piper și gătiți, amestecând și aruncând, până se rumenesc peste tot, aproximativ 10 minute.
Scurgeți excesul de ulei. Aranjați pieptul de pui deasupra cartofilor și puneți-l la cuptor până când cartofii și puiul sunt gătite, aproximativ 10 până la 15 minute.
Scoateți puiul într-un platou și puneți tigaia cu cartofii la foc mediu-mare. Aruncați bine, astfel încât sucurile de tigaie să fie absorbite în cartofi. Răzuiți cartofii din tigaie pe platoul din jurul puiului.
Întoarceți tigaia la foc mediu-mare, adăugați usturoiul și rozmarinul și gătiți până la parfum, aproximativ 1 minut.
Adăugați 1 cană de bulion de pui și suc de lămâie rezervat. Se amestecă și se răzuie toate bucățile rumenite care se agață de fundul și părțile laterale ale tigaiei, apoi se adaugă restul de 1 cană de bulion. Se aduce la fierbere se amestecă pătrunjelul și se condimentează după gust cu sare și piper. Dacă sosul are un gust prea lemony, amestecați untul opțional.
Se toarnă sosul peste pui și cartofi și se servește imediat, garnisit cu crengute de rozmarin