Când mă uit pe fereastră, este greu de imaginat că toamna începe oficial mâine. Avem două sezoane aici mai mult sau mai puțin, calde și fierbinți. Crăciunul sărbătorit într-o rochie de vară, ei bine, "nu este fittin". Este jes "nu se potrivește", dar există semne care nu pot fi confundate. Noaptea cade mai devreme, vântul a luat în sfârșit, pecanii cântăresc ramurile copacilor. Lumina dă acum subtonuri albastre reci, am pus difuzorul înapoi în studio, programul meu de fotografiere s-a schimbat. Cel mai important, cuptorul bâzâie cu tarte, creme și prăjituri precum Aceste prăjituri duble cu ciocolată și pere, o adaptare fără gluten a rețetei mamei mele.Îmi place spontaneitatea la fel de mult cum îmi plac anumite ritualuri de familie. Unul care părinții mei au înapoi acasă este de a obține împreună pentru ceai timp de zi cu zi în jurul ora patru sau cinci. Chiar și acum, când bunica mea a plecat, mama face aceeași plimbare în curte până la bunicul meu și continuă tradiția. Una dintre cele mai dragi amintiri ale mele este întotdeauna acest moment împărtășit în jurul mesei lor din sufragerie chiar când se întunecă afară și ne simțim confortabil în jurul unei felii de tort și o ceașcă fierbinte de ceai și chat.As un copil, aș sta liniștit și aș asculta un amestec de conversații, de la politică și literatură la întrebările mai de bază despre ce să gătesc pentru următoarea familie. Ca un adolescent am început să iau parte prin aducerea tratează de propria mea ca madeleines și langues de chat-uri. Ca adult, de fiecare dată când merg acasă, stau liniștit și ascult, literalmente captivat de fiecare cuvânt pe care îl spun, de fiecare eveniment sau membru al familiei despre care vorbesc. Încerc să încapsulez acele momente prețioase pentru fâșiile lungi de timp pe care le-am petrecut departe de ele.Vine toamna când meu "cozying-it-up" începe să lovi cu piciorul în, fac acest tort în fiecare week-end, astfel încât să putem avea ceai și tort ca ei fac acasă. Habar nu am de unde a luat mama Rețeta originală, tocmai am găsit mai multe copii ale acesteia în diferite cutii de rețete prin casă. Îmi place pentru simplul motiv că puteți face propriul dvs. cu aroma care vă place. Octombrie ar putea fi cardamom și fistic, noiembrie ar putea da drumul la migdale și vanilie, în timp ce Decembrie ar putea vedea unele fructe confiate colorate. Acum sunt pere și ciocolată.După ce am adaptat cu succes o rețetă de tartă cu ciocolată la începutul acestei luni la o versiune cu gluten, am crezut că tortul meu preferat va deveni lângă gluten. Tortul nu a fost greu de adaptat folosind diferite făini, iar ouăle și untul sunt acolo pentru a ajuta ingredientele să se lege și să crească corect. E greu să strici lucrurile când sunt ouă și unt. Am adăugat pudră de cacao și ciocolată neagră topită în aluat și am acoperit fiecare prăjitură cu felii de pere coapte. Știam că făinurile pot da o textură diferită, nisipoasă prăjiturilor finite, așa că le-am copt ușor, astfel încât să rămână umede câteva zile.Am omis intenționat orice fel de condiment de data aceasta, dar mă gândesc la cardamom pentru următoarea ceașcă de ceai. De asemenea, vreau să încerc să adaptez acest superb tort cu ulei de măsline de Connie și aceste drăguțe prăjituri Nutella pound De Dana. Îmi dau seama că Fall e aici...Ciocolată dublă și pere prăjituri: face cinci prăjituri de 3 inch (Am folosit aceste garnituri) sau un tort pâine.1 baton (113gr)unt nesărat, la temperatura camerei1/2 cană (100gr) zahăr3 ouă2 oz (60gr) ciocolată semidulce, topită și ușor răcită1/4 cană (60ml) zără1/3 cană (60gr) făină de orez dulce1/3 cană (60gr) făină de sorg (ai putea folosi amarant sau quinoa)sau 1 cană (125gr) făină universală în schimb, dacă nu 15gr) pudră de cacao1 1/4 linguriță praf de copt1 pere, coapte, decojite, fără sâmburi și feliate subțire