Prăjituri Cu Unt Francez (Madeleine)
Torturile cu unt francez (Madeleines) ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă face 12 porții cu 107 calorii, 2G de proteine, și 5g de grăsime fiecare. Pentru 16 cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. Mergeți la magazin și ridicați zahăr, ouă, sare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu o lingură scor de 8%, acest fel de mâncare este foarte rău (dar încă fixabil). Rețete similare includ Prăjituri Cu Unt Francez (Madeleine), Madeleine Franceze, și Madeleine Cu Unt Brun.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F (190 grade C). Unt și făină 12 (3 inch) Madeleine matrite; pus deoparte.
Se topește untul și se lasă să se răcească la temperatura camerei.
Într-un bol mic de amestecare, bateți ouăle, vanilia și sarea la viteză mare până la lumină.
Bătând constant, adăugați treptat zahăr; și continuați să bateți cu viteză mare până când amestecul este gros și palid și se formează panglici în castron când bătăile sunt ridicate, 5 până la 10 minute.
Cerneti faina in amestec de oua 1/3 la un moment dat, pliand usor dupa fiecare adaugare.
Adăugați coaja de lămâie și turnați untul topit în jurul marginii aluatului. Îndoiți rapid, dar ușor untul în aluat. Puneți aluatul în forme; se va mușca ușor deasupra vârfurilor.
Coaceți 14 până la 17 minute sau până când prăjiturile sunt aurii și blaturile revin când sunt apăsate ușor cu vârful degetului.
Folosiți vârful cuțitului pentru a slăbi madeleinele din tigaie; inversați pe raft. Presărați imediat fursecurile calde cu zahăr granulat. Madeleinele se mănâncă cel mai bine în ziua în care sunt coapte. Madeleinele rămase sunt minunate atunci când sunt scufundate în cafea sau ceai.
Variație: Madeleine de ciocolată: omiteți coaja de lămâie. Creșteți zahărul la 1/2 cană. Înlocuiți 1/4 cană de pudră de cacao neîndulcită cu 2 linguri de făină; se cerne în aluat cu făină.