Polow (orez persan cu fistic și mărar)

Polow (orez persan cu fistic și mărar)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Polow (orez persan cu fistic și mărar). Pentru $1.13 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 382 calorii, 9g de proteine, și 10g de grăsime pe porție. Dacă aveți orez basmati, mărar, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 30%, ceea ce nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Polow (orez persan cu fistic și mărar), Orez persan-dovlecei umpluți cu fistic și mărar, și Mărar persan și orez de fasole Lima.

Instrucțiuni

1
Folosind capacul oalei ca ghid, urmăriți cercul pe hârtie pergament și decupați. Pune deoparte.
Echipamente pe care le vei folosi
Hârtie De CoptHârtie De Copt
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Într-un castron mare, clătiți orezul în mai multe schimbări de apă rece până când apa curge limpede.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
3
Se scurge bine.
4
În oală la foc moderat, combinați 4 litri de apă rece, orez și sare. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la moderat și se fierbe, neacoperit, 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
OrezOrez
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
5
Se scurge bine.
6
Într-un castron mic, amestecați împreună 1/4 cană de apă caldă și șofran până se dizolvă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofranșofran
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
7
Transferați 1 cană de orez fiert într-un castron mediu și amestecați iaurtul și 1 lingură de apă de șofran (rezervați apa de șofran rămasă).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez FiertOrez Fiert
șofranșofran
IaurtIaurt
ApăApă
Echipamente pe care le vei folosi
BolBol
8
În oala curățată la foc moderat, topiți untul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
UntUnt
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
9
Adăugați amestecul de orez-iaurt, netezind în strat plat. Se acoperă cu 1/2 din orezul rămas.
Ingrediente de care veți avea nevoie
IaurtIaurt
OrezOrez
10
Se presară cu 1/2 de mărar și fistic și se acoperă cu 1/2 de orez rămas, îngrămădind lejer.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci De FisticNuci De Fistic
MărarMărar
OrezOrez
11
Se presară cu mărar și fistic rămase și se acoperă cu orez rămas, îngrămădindu-se lejer în piramidă. Folosind mânerul rotund al lingurii de lemn, Faceți 5 sau 6 găuri în orez până la fundul oalei și turnați apa de șofran rămasă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Nuci De FisticNuci De Fistic
șofranșofran
ApăApă
MărarMărar
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De LemnLingura De Lemn
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru GarnituraCrengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
12
Acoperiți orezul cu hârtie pergament pregătită, apoi cu capac și abur, netulburat, până când se formează fraged și crustă pe fund, 15 până la 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 InchBrânza Procesată (Velveeta), Tăiată în Cuburi De 1/4 Inch
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Hârtie De CoptHârtie De Copt
13
Lingurați orezul liber pe platou fără a deranja crusta de jos. Dip partea de jos a tigaie în castron mare de apă rece 30 de secunde pentru a slăbi crusta. Folosind spatula sau lingura de lemn, ridicați crusta și transferați deasupra orezului.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fâșie De Coajă De LămâieFâșie De Coajă De Lămâie
ApăApă
OrezOrez
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De LemnLingura De Lemn
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
BolBol
TigaieTigaie
DificultateGreu
Gata În45 m.
Porții8
Scor De Sănătate4
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
Revista