Polow (orez persan cu fistic și mărar)
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Polow (orez persan cu fistic și mărar). Pentru $1.13 pe portie, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegetariană are 382 calorii, 9g de proteine, și 10g de grăsime pe porție. Dacă aveți orez basmati, mărar, unt și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 30%, ceea ce nu este atât de spectaculos. Rețete similare sunt Polow (orez persan cu fistic și mărar), Orez persan-dovlecei umpluți cu fistic și mărar, și Mărar persan și orez de fasole Lima.
Instrucțiuni
Folosind capacul oalei ca ghid, urmăriți cercul pe hârtie pergament și decupați. Pune deoparte.
Într-un castron mare, clătiți orezul în mai multe schimbări de apă rece până când apa curge limpede.
În oală la foc moderat, combinați 4 litri de apă rece, orez și sare. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la moderat și se fierbe, neacoperit, 5 minute.
Într-un castron mic, amestecați împreună 1/4 cană de apă caldă și șofran până se dizolvă.
Transferați 1 cană de orez fiert într-un castron mediu și amestecați iaurtul și 1 lingură de apă de șofran (rezervați apa de șofran rămasă).
În oala curățată la foc moderat, topiți untul.
Adăugați amestecul de orez-iaurt, netezind în strat plat. Se acoperă cu 1/2 din orezul rămas.
Se presară cu 1/2 de mărar și fistic și se acoperă cu 1/2 de orez rămas, îngrămădind lejer.
Se presară cu mărar și fistic rămase și se acoperă cu orez rămas, îngrămădindu-se lejer în piramidă. Folosind mânerul rotund al lingurii de lemn, Faceți 5 sau 6 găuri în orez până la fundul oalei și turnați apa de șofran rămasă.
Acoperiți orezul cu hârtie pergament pregătită, apoi cu capac și abur, netulburat, până când se formează fraged și crustă pe fund, 15 până la 20 de minute.
Lingurați orezul liber pe platou fără a deranja crusta de jos. Dip partea de jos a tigaie în castron mare de apă rece 30 de secunde pentru a slăbi crusta. Folosind spatula sau lingura de lemn, ridicați crusta și transferați deasupra orezului.