Plăcintă grecească cu miere și nuci

Plăcintă grecească cu miere și nuci ar putea fi doar rețeta mediteraneană pe care o căutați. Această rețetă lacto ovo vegetariană servește 8 și costă 2,6 USD per porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13 g de proteine, 65 g de grăsimi și un total de 920 de calorii. Doar puțini oameni au făcut această rețetă și aș spune că s-a potrivit. Un amestec de aluat filo, unt, scorțișoară măcinată și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Funcționează bine ca desert destul de ieftin. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Cu un scor de lingură de 42%, acest fel de mâncare este solid. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și plăcintă cu anason cu nuci de pin, miere, sunt nuci pentru tine – prăjituri ușoare de ziua îndrăgostiților cu nuci (fără gluten) și miere, sunt nuci pentru tine – prăjituri ușoare de ziua îndrăgostiților cu nuci (Fără gluten).
Instrucțiuni
Într-un castron mare, combinați nucile, zahărul brun și scorțișoara; pus deoparte.
Perie o perie de 9 inci. farfurie de plăcintă cu puțin unt; pus deoparte.
Desfaceți aluatul filo; păstrați acoperit cu folie de plastic și un prosop umed pentru a preveni uscarea acestuia.
Așezați opt foi de filo în tava pregătită, ungeți fiecare strat cu unt și rotind foile pentru a acoperi farfuria de plăcintă.
Lăsați marginile aluatului să atârne peste părțile laterale.
Presărați o treime din amestecul de nuci pe fund.
Întindeți patru foi de filo peste amestecul de nuci în același mod; se presară cu o treime din amestecul de nuci. Repetați acești ultimi doi pași. Acoperiți cu alte opt foi de filo, periând din nou cu unt și rotind foile. Îndoiți capetele phyllo peste partea de sus a plăcintei; se unge cu unt.
Folosind un cuțit ascuțit, tăiați în opt felii.
Tăiați 1-2 foi suplimentare de phyllo în fâșii subțiri, rulând în forme de trandafiri dacă doriți; aranjați decorativ deasupra. (Păstrați phyllo rămase pentru o altă utilizare.)
Coaceți la 350° timp de 40-45 de minute sau până când se rumenesc.
Între timp, într-o cratiță, combina zahărul, apa și mierea; aduce la fierbere. Reduce caldura; se fierbe, neacoperit, timp de 10 minute.
Se toarnă peste plăcinta caldă. Se răcește pe un grătar. Pune resturile la frigider.
Vin recomandat: Vin Santo, Recolta Târzie Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling și Lambrusco Dolce sunt cele mai bune alegeri pentru plăcintă. Aceste vinuri sunt toate dulci, ceea ce este important, deoarece vinul ar trebui să fie, de obicei, mai dulce decât mâncarea pe care o asociați. Ai putea încerca Vineyards Late Harvest Riesling. Recenzorilor le place destul de mult cu o evaluare de 5 din 5 stele și un preț de aproximativ 25 de dolari pe sticlă.
![Vineyards Late Harvest Riesling]()
Vineyards Late Harvest Riesling
De culoare galben pal, nasul se deschide cu arome de ananas proaspăt, nectarină suculentă și note de citrice. Vinul acoperă pe deplin palatul exprimând arome vibrante de floare de portocal, măr Granny Smith și fagure de miere. Un final lung afișează echilibrul perfect de dulceață și aciditate delicioasă, invitând încă o înghițitură.