Plăcintă cu filon de vinete și nuci
Plăcinta cu filon de vinete și nuci necesită aproximativ 3 ore de la început până la sfârșit. O porție conține 394 calorii, 15g de proteine, și 28G de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 2,82 USD pe porție. Dacă aveți pecorino romano, ulei de măsline, praz și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de Epicurious. Cu o lingură scor de 67%, acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Plăcintă cu filon de vinete și nuci, Rulouri de filon Fetan și nuc, și Plăcinte Cu Vinete-Feta Phyllo.
Instrucțiuni
Presărați vinetele cu 1 1/2 lingurițe de sare și scurgeți-le într-o strecurătoare 30 de minute; se usucă.
Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare până când este fierbinte, apoi prăjiți vinetele în loturi, adăugând aproximativ 3 linguri de ulei pe Lot și rotind o dată, până se înmoaie și se rumenesc, 5 până la 7 minute în total pe lot.
Se scurge pe prosoape de hârtie și se răcește la temperatura camerei. Ștergeți tigaia curată.
Preîncălziți cuptorul la 375 F cu suportul în mijloc.
Înjumătățiți prazul pe lungime și feliați subțire. Se spală și se scurge.
Gatiti prazul in 2 linguri de ulei in tigaie la foc mediu pana devin aurii, 7-9 minute.
Transferați într-un castron.
Se toacă vinetele; se adaugă la Praz cu brânzeturi, nuci, chimen și sare și piper după gust.
Tăiați foile phyllo în pătrate de 9 inci. Acoperiți teancul de phyllo cu folie de plastic și un prosop de bucătărie umed.
Puneți 10 foi într-un vas de copt pătrat de 9 inci, perindând ușor fiecare foaie cu ulei.
Întindeți umplutura deasupra, apoi acoperiți cu filo rămas, perindând fiecare foaie cu ulei.
Tăiați mai multe fante în phyllo (pentru aerisire) și coaceți până se umflă și se rumenesc, 45 până la 50 de minute.
Lăsați să stea 10 minute.