Plăcintă copioasă cu sparanghel
Plăcintă copioasă cu sparanghel durează aproximativ 1 oră și 5 minute de la început până la sfârșit. O porție conține 447 de calorii, 23 g de proteine și 23 g de grăsimi. Pentru 1,76 USD per porție, această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Vă este adusă de Taste of Home. Dacă aveți la îndemână nucșoară măcinată, fâșii de bacon, brânză elvețiană și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Cu un scor de 33%, acest fel de mâncare nu este atât de grozav. Încercați Quiche cu sparanghel copios, Quiche cu sparanghel și slănină Farmhouse Hearty Mushroom, și Plăcintă Filo cu sparanghel și nucă (alias Baklava cu sparanghel) cu sos Avgolemono pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Într-o cratiță mare, aduceți 1/2 inch de apă la fiert.
Adăugați sparanghelul; se acopera si se fierbe 3 minute.
Scurgeți și puneți imediat sparanghelul în apă cu gheață.
Scurgeți și uscați. Se amestecă cu ulei; pus deoparte.
Într-un castron mic, combinați parmezanul și busuiocul; se presara jumatate peste suprafata de lucru.
Așezați aluatul de pizza pe suprafață; rulați într-un 12-in. cerc.
Se presară cu amestecul de parmezan rămas; presați ușor în aluat cu un sucitor.
Transferați pe un 9-in uns. tigaie cu arc. Apăsați aluatul pe fund și 1-1/2 inch în sus pe părțile laterale ale tavii.
Tapetați aluatul neînțepat cu o folie dublă de grosime.
Coaceți la 425° timp de 8 minute.
Îndepărtați folia; mai coaceți cu 5 minute.
Așezați pe un grătar. Reduceți căldura la 350°.
Într-o tigaie mică, gătiți baconul la foc mediu până devine crocant; folosind o lingură cu fantă, scoateți baconul pe prosoape de hârtie.
Scurgeți, rezervând 1 lingură picături. În picurare, căliți ceapa până se înmoaie; scurgere.
Într-un castron mare, bateți ouăle, laptele, sarea și nucșoara. Se amestecă ceapa și baconul rezervat. Se amestecă brânza elvețiană și făina; se amestecă în amestecul de ouă.
Se toarnă în crustă. Aranjați sparanghelul în formă de spițe deasupra.
Așezați tava pe o foaie de copt.
Coaceți 35-40 de minute sau până când un cuțit introdus lângă centru iese curat.
Lăsați să stea timp de 10 minute înainte de a îndepărta părțile laterale ale tigaii.
Vin recomandat: Vin Santo, Recolta Târzie Riesling, Lambrusco Dolce
Plăcinta funcționează foarte bine cu Vin Santo, Late Harvest Riesling și Lambrusco Dolce. Aceste vinuri sunt toate dulci, ceea ce este important, deoarece vinul ar trebui să fie, de obicei, mai dulce decât mâncarea pe care o asociați. Ai putea încerca Bollinger Brut Special Cuvee. Recenzorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,2 din 5 stele și un preț de aproximativ 60 de dolari pe sticlă.
Bollinger Brut Special Cuvee
O culoare aurie, distinctivă a soiurilor de struguri negri. Bule foarte fine. La nas, are o complexitate aromatica frumoasa, fructe coapte si arome condimentate, cu note de mere prajite, compot de mere si piersici. În gust, există o combinație subtilă de structură, lungime și vivacitate. Bulele sunt ca catifea. Arome de pere, brioșă și arome picante, note de nucă proaspătă. Se potrivesc cu toate peștele, în special sushi și sashimi, crustacee precum creveți, creveți, raci și homar la grătar, carne de pasăre și carne albă, caju, parmezan sau prosciutto.