Plov Uzbek (miel și orez Pilaf)
Nevoie de un curs principal fără gluten și fără lactate? Plov Uzbek (miel și pilaf de orez) ar putea fi o super rețetă de încercat. Această rețetă servește 8 și costă 3,42 USD pe porție. O porție conține 483 calorii, 21g de proteine, și 18g de grăsime. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Este adus la tine de Toțiretete. 42 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați ceapă, semințe de coriandru, morcovi și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Pentru a utiliza până apa ai putea urma acest curs principal cu Pepene Verde-Piersici Slushies ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este bun. Încercați Plov (Pilaf De Orez Uzbec), Miel Uzbec Și Mazăre Verde Plov, și Picior Prăjit De Miel Umplut Cu Plov Uzbek pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați orezul basmati într-un castron mare și acoperiți cu apă caldă. Pune deoparte. Spălați capetele de usturoi. Pune deoparte.
Încălziți uleiul vegetal într-un cuptor olandez sau o tigaie mare la foc mare până la fumat, apoi adăugați mielul, întorcând ocazional până când mielul este rumenit uniform, aproximativ 10 minute. Se amestecă ceapa; gătiți și amestecați până când ceapa s-a înmuiat și s-a rumenit, aproximativ 10 minute. Se amestecă morcovii; gătiți și amestecați până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 10 minute.
Se presară cu chimen, coriandru, afine și boabe de piper. Puneți capete întregi de usturoi în amestec, amestecând pentru a distribui uniform ingredientele. Reduceți căldura la mediu. Acoperiți și gătiți timp de 30 de minute.
Spălați și scurgeți orezul basmati cu apă fierbinte.
Turnați orezul curățat peste amestecul de miel într-un strat uniform. Se toarnă încet în apa clocotită. Orezul trebuie acoperit cu aproximativ 3/4 inch de apă. Nu amestecați. Se condimentează cu sare și se reduce căldura la mediu-scăzut. Acoperiți și gătiți până când orezul este fraged, iar lichidul a fost absorbit, aproximativ 20 de minute. Amestecați orezul și mielul împreună și serviți cu capetele de usturoi deasupra.