Piure De Țelină
Nevoie de un garnitură fără gluten, primară și vegetariană? Piureul de Celeriac ar putea fi o rețetă extraordinară de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 15g de grăsime, și un total de 138 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru 26 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 2% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână smântână grea, sare kosher, usturoi și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 8%. Acest scor este improvizabil. Rețete similare includ Piure de supă de țelină cu țelină glazurată și măr Curry, Puree de Celeriac cu pere, și Celeriac & Yukon Aur Pur Unixte.
Instrucțiuni
Îndepărtați excesul de murdărie de pe țelină.
Tăiați fundul și blaturile, tăiați-le în sferturi și coajați. Clătiți în apă rece dacă există murdărie sau resturi rămase.
Tăiați în zaruri groase de 1/2 inci.
Încălziți uleiul de măsline într-o cratiță de 4 litri la foc mic doar până când strălucește.
Adăugați țelina, usturoiul, sarea și piperul și gătiți, amestecând frecvent, doar până când începe să se înmoaie, aproximativ 5 minute. Creșteți căldura la mediu-mare și adăugați apa. Aduceți la fierbere și gătiți până când țelina este fragedă și ușor străpunsă cu o furculiță, aproximativ 20 de minute.
Scurgeți țelina printr-o strecurătoare și reveniți la oală. Folosind un blender de băț, piure până când nu sunt prezente bulgări, aproximativ 1 minut.
Așezați untul și smântâna grea într-un vas rezistent la microunde și încălziți doar până când untul este topit, aproximativ 45 de secunde.
Adăugați smântâna și untul și continuați să faceți piure cu blenderul pentru încă un minut.