Piureul de cartofi și gratinul de conopidă ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 344 calorii, 14g de proteine, și 21g de grăsime fiecare. Pentru $1.43 pe portie, această rețetă acoperă 17% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Recunostintei. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Mergeți la magazin și ridicați cartofi roșii, conopidă, fontina grosieră și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 46%. Acest scor este solid. Încercați Piure De Conopidă Gratinată, Piure De Cartofi Gratinat, și Piure De Cartofi Gratinat pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Puneți cartofii și 2 lingurițe de sare într-o cratiță mare și grea și acoperiți generos cu apă rece (aproximativ 2 1/2 litri). Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe, parțial acoperit, până când cartofii sunt fragede, 15 până la 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
În timp ce cartofii fierb, încălziți 3/4 cană de lapte și 3 linguri de unt într-o cratiță mică până când untul este topit și laptele este fierbinte, dar nu fierbe. Păstrați cald la foc, acoperit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Unt
Lapte
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
3
Scurgeți bine cartofii într-o sită sau strecurătoare și reveniți la cratița fierbinte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
Tigaie Cu Sos
Sita
4
Adăugați amestecul de lapte, Fontina și piperul și amestecați cu un masher de cartofi sau o furculiță la consistența dorită. Se condimentează cu sare și se menține cald, acoperit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Brânză Fontina
Piper
Cartofi
Lapte
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Masher De Cartofi
5
Aduceți la fiert o oală cu apă bine sărată, apoi adăugați conopida și usturoiul și fierbeți până când conopida este foarte fragedă, 13 până la 15 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Conopidă
Usturoi
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
1 șalotă Mică, Tăiată Subțire în Semiluni
6
Scurgeți conopida într-o strecurătoare și pulsați cu 1/2 cană de lapte rămasă, 1/2 cană Parmigiano-Reggiano și 3 linguri de unt într-un robot de bucătărie până când este un pur și simplu gros.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Conopidă
Parmigiano Reggiano
Unt
Lapte
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
7
Amestecați piureul de cartofi și amestecul de conopidă într-un castron mare și condimentați cu sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Conopidă
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
8
Transferați într-un vas de copt superficial, rezistent la flacără, de 3 litri cu unt (nu Sticlă).
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De Copt
9
Se încălzește cuptorul la 425 F cu rack în mijloc. Topiți restul de 2 linguri de unt și periați ușor peste amestecul de cartofi-conopidă, apoi presărați uniform cu restul de 1/4 până la 1/2 cană Parmigiano-Reggiano (după gust).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Conopidă
Parmigiano Reggiano
Unt
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
10
Coaceți până când amestecul de cartofi bulează în jurul marginilor, aproximativ 20 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cartofi
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
11
Porniți broiler și fierbeți 6 până la 8 inci de la căldură până când toppingul este rumenit în pete, 1 până la 2 minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Pui Broiler
1
* Amestecul de cartofi și conopidă, fără topping final de unt topit și brânză, poate fi făcut cu 2 zile înainte și răcit, acoperit. Se aduce la temperatura camerei, apoi se coace și se fierbe cu topping.* Rețeta poate fi înjumătățită și coaptă într-un vas de copt de mică adâncime de 2 litri.