Pește-spadă afumat fierbinte cu sos alb de scoici-usturoi-pătrunjel
Peștele-spadă afumat fierbinte cu sos alb de scoici-usturoi-pătrunjel necesită în jur 15 ore și 35 de minute de la început până la sfârșit. O porție conține 284 calorii, 2G de proteine, și 12g de grăsime. Această rețetă fără gluten servește 6 și costă $1.17 pe portie. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de unt, sare kosher, ulei de canolan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular destul de rău de 16%. Rețete similare includ Fripturi de pește-spadă cu sos de lămâie-pătrunjel, Sos fierbinte fermentat cu usturoi și Achiote, și Cod afumat în sos de pătrunjel.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pentru peștele-spadă: amestecați împreună 8 căni de apă, sarea, zahărul și boabele de piper într-o oală adâncă. Aduceți la fierbere doar pentru a dizolva sarea și zahărul; se răcește complet. Scufundați peștele-spadă în saramură. La frigider timp de 12 ore.
Scoateți peștele-spadă din saramură și clătiți bine sub apă rece. Se usucă și se lasă să se usuce la aer cel puțin 1 oră. Exteriorul peștelui ar trebui să se simtă lipicios la atingere înainte de fumat.
Pregătiți un fumător cu chipsuri de arțar și la o temperatură internă de 200 până la 225 de grade F.
Ungeți peștele foarte ușor cu ulei de canola și presărați sare și piper. Fumați peștele timp de aproximativ 2 ore, adăugând chipsuri în prima oră, după cum este necesar. Puteți continua să adăugați chipsuri a doua oră dacă preferați o aromă mult mai fumoasă.
Transferați peștele afumat într-un platou mare.
Scoateți carnea din jumătate de scoici și tocați aproximativ.
Încălziți uleiul de canola într-o cratiță medie la foc mare.
Adăugați usturoiul și chile și gătiți câteva secunde.
Adăugați scoicile tocate și gătiți, amestecând, încă un minut.
Adăugați vinul, aduceți la foc mic și gătiți până se reduce la jumătate.
Adăugați scoicile întregi, acoperiți cratița și gătiți, agitând tigaia ocazional, până când scoicile se deschid, 5 până la 10 minute. Se amestecă untul.
Se ia de pe foc și se amestecă pătrunjelul tocat și coaja de lămâie. Gustați și condimentați cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste și în jurul peștelui-spadă afumat și se împrăștie frunzele de pătrunjel deasupra.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish funcționează foarte bine cu Pinot Grigio, Gruener Veltliner și Pinot Noir. Peștele este la fel de divers ca vinul, așa că este greu să culegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau gr Arkullner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cărnos, puternic aromat, cum ar fi somonul și tonul, se poate descurca chiar și cu un vin roșu deschis, cum ar fi un pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Un galben pai PAL. Parfum curat, crocant, cu note intense, dar elegante de gutui. Fructe proaspete, armonioase, declanșate de o ușoară dulceață, cu un finisaj lung, plin de aromă delicată, acidulată.