Pate de ficat de pui al lui Jo
Jo's Chicken Liver Pate este un aperitiv primar și fără gluten. O porție conține 145 de calorii, 8 g de proteine și 10 g de grăsimi. Pentru 52 de cenți per porție, această rețetă acoperă 20% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Această rețetă este apreciată de 1 bucătari și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 6 ore și 30 de minute. Este o rețetă foarte prietenoasă cu bugetul pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. Vă este adus de Allrecipes. Mergeți la magazin și luați usturoi, capere, piper măcinat și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Cu un scor de 53%, acest fel de mâncare este bun. Rețete similare includ Liver Pâté – Cel mai mătăsos și mai cremos mousse de ficat de pui din toate timpurile, Pateul de ficat de pui și Chicken Liver Pate.
Instrucțiuni
Amestecați ficații de pui și laptele într-un castron. Lăsați deoparte la macerat timp de 2 ore, apoi scurgeți și aruncați laptele.
Topiți untul într-o tigaie mare la foc mediu. Se amestecă ceapa și usturoiul; gătiți și amestecați până când ceapa s-a înmuiat și a devenit translucidă, aproximativ 10 minute. Se amestecă rozmarinul, cimbrul, foile de dafin și ficatul de pui scurs. Gătiți și amestecați până când ficații s-au întărit la exterior, dar sunt încă roz pe interior, aproximativ 5 minute.
Transferați ficații de pui într-un castron și turnați vinul în tigaie. Fierbeți până când vinul s-a redus la 1/4 din volumul inițial, apoi întoarceți ficații în tigaie și continuați să gătiți până când nu mai devine roz în centru, încă aproximativ 5 minute.
Scoateți și aruncați frunzele de dafin. Răzuiți ficații într-un blender sau robot de bucătărie și adăugați caperele, sare și piper. Se face piure până la omogenizare, apoi se răzuiește amestecul într-un vas de servire. Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider cel puțin 4 ore până se răcește.
Vin recomandat: Vin Spumant, Trandafir Spumant
Antipasti funcționează foarte bine cu vinul spumant și spumosul rozé. Dacă serviți o selecție de aperitive, nu puteți greși cu acestea. Ambele sunt foarte prietenoase cu mâncarea și completează o varietate de arome. Un vin pe care l-ați putea încerca este Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 80 de dolari.
![Billecart-Somon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Somon Blanc de Blancs Grand Cru
Spuma fină de bule delicate însoțește elegant strălucirile culorii sale aurii. Un cuvée care te va surprinde prin intensitatea sa pura a aromelor de fructe uscate, migdale si alune proaspete amestecate cu cele din fructe cu pulpa alba. Senzația de cremoasă a bulei asociată aromelor de brioșă cu unt și aromelor minerale. Finisaj persistent cu o dulceață proaspătă și elegantă. Această sticlă grozavă va face o căsătorie perfectă cu caviar sau stridii fine, dar și cu pește și fructe de mare la grătar.