Papadzule
Papadzules ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 12 porții cu 124 calorii, 7g de proteine, și 10g de grăsime fiecare. Pentru 58 cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este aromată și satisfăcătoare. Un amestec de ouă fierte tare, semințe de dovleac, linguriță de sare de mare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate și primal dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor nu este atât de excelent. Rețete similare sunt Papadzule Din ' Yucat.
Instrucțiuni
Pregătiți un vas încălzit, nu fierbinte, care servește sau mâncăruri individuale încălzite.
Puneți apa, epazotul și sarea într-o tigaie mică și aduceți la fierbere. Coborâți focul și fierbeți timp de aproximativ 5 minute.
Întindeți semințele de dovleac într-un strat subțire pe fundul unei tigaie mari și încălziți ușor la foc mic, întorcându-le din când în când. Semințele se vor umfla, dar aveți grijă să nu le lăsați să devină chiar ușor aurii sau sosul își va pierde culoarea verde proaspătă. S-ar putea să doriți să păstrați un capac la îndemână, deoarece adesea unele dintre semințe vor începe să sară din tigaie.
Răspândiți semințele pe o tavă metalică pentru a se răci complet înainte de măcinare pentru a evita ca lamele să se prindă cu uleiul volatil.
Folosind o râșniță electrică de cafea / condimente, măcinați o porție din semințe la un moment dat până la o consistență ușor texturată, 5 până la 6 secunde. Dacă semințele sunt măcinate prea fin, atunci va fi mai dificil să extrageți uleiul.
Pregătiți un vas mic de sticlă pentru ulei.
Puneți semințele măcinate pe o farfurie care are o ușoară creastă în jurul jantei. Măsurați 1/4 cană (63 ml) din bulionul de epazot și presărați — l încetul cu încetul — nu turnați, pentru numele lui Dumnezeu, întregul lot-peste semințe și lucrați-l cu mâinile, mai întâi punând telefonul la Răspuns automat. Adăugați treptat lichidul până când aveți o pastă sfărâmicioasă, dar coezivă.
Înclinați puțin placa într-o parte și puneți o cârpă pliată dedesubt pentru a o ține în acea poziție. Începeți să strângeți pasta și veți vedea că picăturile de ulei vor începe să se extrudeze.
Adăugați puțin mai mult lichid cald dacă este necesar — probabil că nu veți avea nevoie de întreaga cantitate-și continuați să stoarceți până când ați colectat aproape 4 linguri de ulei verde închis. (Aceasta este vitamina E pură și excelentă pentru mâini.) Zdrobiți pasta într-un borcan de blender, adăugați bulionul de epazot strecurat rămas, dacă doriți, și amestecați până se omogenizează.
Transferați sosul într-o tigaie și încălziți-l la cea mai mică căldură posibilă, amestecând aproape constant, deoarece conținutul de amidon al semințelor începe să se umfle și particulele tind să se coaguleze în fundul tigaiei.
Înmuiați una dintre tortilele calde în sos: ar trebui să fie ușor acoperită. Dacă sosul este prea gros, diluați-l cu puțină apă caldă suplimentară. Lucrați cât de repede puteți, scufundând fiecare tortilla în sos, ținând-o cu clești, dar susținând-o cu o spatulă, astfel încât să nu rămâneți cu un pic de tortilla spartă în clești.
Presărați o parte din oul tocat peste o treime din tortilla, înfășurați-l și așezați-l pe vasul încălzit.
Când toate papadzulele sunt asamblate, turnați sosul rămas peste ele. (Dacă sosul s-a îngroșat și a devenit granulat, puneți-l înapoi în blender cu puțină apă caldă suplimentară și amestecați până se omogenizează.) Acum turnați sosul de roșii și presărați albușurile și gălbenușurile tocate. Decorați cu epazotul opțional. Ca o atingere finală, lingură în bazine mici de ulei.
Serviți imediat sau uleiul se va scufunda înapoi în sos și toată acea muncă va fi fost degeaba! Desigur, este mai colorat și mai atractiv să serviți papadzulele împreună pe un singur fel de mâncare.
Din Bucătăria Mea Mexicană