Panettonă
Nevoie de o pâine vegetariană? Panettone ar putea fi o rețetă uimitoare de încercat. O porție conține 416 calorii, 5g de proteine, și 19g de grăsime. Această rețetă servește 8. Pentru 80 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați apă, sare, zahăr granulat și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 20 de ore și 50 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 19%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Panettonă, Panettonă, și Panettonă pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați apa în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete și presărați drojdia deasupra. Se lasă deoparte până când amestecul se bulează, aproximativ 10 minute.
Adăugați buretele, ouăle, făina și zahărul și amestecați la viteză mică până când aluatul începe să se unească și arată ciudat, aproximativ 2 minute. Măriți viteza la mediu, adăugați untul câte 1 bucată—lăsând fiecare bucată să se încorporeze înainte de a adăuga următoarea—și amestecați până când aluatul formează o bilă lipicioasă pe paletă, aproximativ 4 minute în total.Opriți mixerul, răzuiți paleta cu o spatulă de cauciuc și acoperiți bine vasul cu folie de plastic.
Lăsați aluatul să se odihnească într-un loc cald până la dublarea dimensiunii, aproximativ 1 oră. Spălați și uscați accesoriul cu palete și montați-l înapoi pe mixer.Pentru al doilea aluat:montați vasul cu primul aluat pe mixerul suportului.
Adăugați ouăle, gălbenușurile, zahărul, mierea, vanilia și sarea și amestecați la viteză mică până se combină, aproximativ 1 minut. Măriți viteza la mediu mare, adăugați bucățile de unt și amestecați până se omogenizează, aproximativ 2 până la 4 minute.Reduceți viteza la minim, adăugați treptat făina și amestecați până se omogenizează, aproximativ 2 minute. Opriți mixerul și, folosind o spatulă de cauciuc sau o racletă de castron de cauciuc, răzuiți părțile laterale ale bolului și ale paletei.
Scoateți accesoriul paletei și atașați cârligul pentru aluat.
Scoateți aluatul din frigider și transferați-l pe o suprafață de lucru. Folosind un cuțit ascuțit sau răzuitor de patiserie, împărțiți aluatul în 2 bucăți egale și formați fiecare într-o bilă. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați să stea la temperatura camerei timp de 1 1/2 ore. Între timp, pregătiți matrițele și umplutura.Acoperiți generos matrițele panettone de 2 (6 pe 4 inci) cu unt.
Așezați matrițele pe o foaie de copt și puneți-le deoparte.
Așezați stafidele într-un castron mediu, acoperiți-le cu apă și lăsați-le să se înmoaie timp de 30 de minute.
Scurgeți stafidele, ștergeți vasul uscat, uscați stafidele și readuceți-le în vas.
Adăugați coaja confiată, coaja de lămâie, coaja de portocală și 3 linguri de făină și aruncați pentru a acoperi uniform; pune deoparte.Când bilele de aluat sunt gata, așezați restul de 3/4 cană de făină într-un castron mic pentru a le folosi în timp ce terminați și modelați aluatul (este posibil să nu folosiți toată făina). Pudrați Generos suprafața de lucru cu făină, așezați bilele de aluat pe ea și pudrați blaturile cu mai multă făină.Folosind mâinile făinoase, bateți fiecare bilă într-un oval care măsoară 13 1/2 pe 12 inci (aproximativ 1/4 inch grosime), înfăinând aluatul după cum este necesar. Presărați uniform un sfert din amestecul de fructe peste fiecare oval și apăsați-l ușor în aluat. Începând de la un capăt mai scurt, rotiți fiecare oval într-un buștean. Folosind mâinile făinoase și făinând aluatul după cum este necesar, bateți fiecare buștean într-un oval de 16 x 7 inci (aproximativ 1/2 inch grosime). Împărțiți amestecul de fructe rămas în jumătate. Presărați uniform jumătate peste 1 oval și jumătatea rămasă peste celălalt oval și apăsați ușor fructele în aluat. Începând de la un capăt mai scurt, rotiți fiecare oval într-un buștean și aranjați-le cu cusătura în jos. Puneți capetele fiecărui buștean sub el însuși și modelați fiecare într-o minge, împingând orice bucăți de fructe înapoi în acea cădere. Folosind un cuțit ascuțit sau o lamă de ras, tăiați un "X" superficial de 4 inci în partea superioară a fiecărei bile și așezați-le în matrițele pregătite. Acoperiți matrițele cu folie de plastic și lăsați panettone să crească pe foaia de copt într-un loc cald până când crește dimensiunea la jumătate, aproximativ 2 ore. Între timp, încălziți cuptorul la 400 F și aranjați un suport în treimea inferioară.Folosind cuțitul ascuțit sau lama de ras, refaceți "X" în fiecare pâine.
Tăiați lingura de unt în jumătate și introduceți 1 porție în centrul fiecărui"X."
Introduceți foaia de copt cu panettone în cuptor și coaceți timp de 10 minute. Reduceți temperatura cuptorului la 375 F și coaceți încă 10 minute. Reduceți căldura la 350 F și coaceți până când vârfurile panettonei sunt maronii aurii și o frigăruie de lemn introdusă în centru iese curată, cu aproximativ 35 până la 40 de minute mai mult. Între timp, răsuciți 2 prosoape de bucătărie curate și uscate în frânghii și aranjați-le într-un cerc mic. Repetați cu încă 2 prosoape.
Scoateți fiecare panettone din cuptor și aranjați-l pe partea sa legănat într-un cerc de prosop. (Dacă răciți panettone în poziție verticală, se vor prăbuși.)
Lăsați-le să se răcească complet înainte de feliere, cel puțin 1 1/2 ore.
Scoateți panettone din forme, feliați cu un cuțit zimțat și serviți.