Ouă verzi sferificate și șuncă
Ouăle verzi sferificate și șunca ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 142 calorii, 5g de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 60 de cenți pe porție. Un amestec de mazăre, unt, zahăr brun și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 44 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 41%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Caserola cu șuncă și fasole verde, Legume verzi de primăvară și ouă întregi fierte moi ouă, Vanill, și Ouă verzi și ouă diabolice de șuncă.
Instrucțiuni
Pentru sfere: puneți mazărea și menta într-un blender. Se fierbe 375 de grame de apă și se toarnă peste mazăre. Se amestecă până se omogenizează. Treceți printr-o strecurătoare de plasă, aruncați solidele și măsurați 500 de grame din sucul rămas. Puneți o treime din acesta într-un recipient pentru blender cu imersie și adăugați alginatul de sodiu. Se amestecă bine, se adaugă sucul rămas și se amestecă din nou.
Lăsați să stea în frigider în timp ce faceți baia de apă cu clorură de calciu.
Adăugați clorură de calciu la un litru de apă într-un recipient de sticlă puțin adânc. Se amestecă cu o furculiță până se dizolvă. Într-un recipient separat de mică adâncime, adăugați o cantitate echivalentă de apă rece (pentru clătire). Folosind linguri de măsurare de orice dimensiune doriți să fie sferele dvs., lingurați sucul de mazăre în baia de clorură de calciu în mici pete sferice. Folosind o lingură cu fante, împingeți ușor sferele în apă. După două minute, scoateți sferele de mazăre în apa rece. (Veți avea suficient suc de mazăre pentru a face mai mult de opt sfere - rulați cu el. E distractiv.)
Se amestecă siropul, oul și smântâna până se încorporează complet. Dragați triunghiurile de pâine în amestec și prăjiți-le într-o tigaie antiaderentă la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc.
Pentru șalotă: în timp ce pâinea prăjită se rumeneste, caramelizați șalota într-o cratiță mică la foc mic în unt. După cinci minute, adăugați ingredientele rămase de șalotă și amestecați ocazional până se rumenesc și foarte moi, aproximativ 15 minute.
Asamblați ouăle verzi și șunca aranjând triunghiurile de pâine prăjită pe un platou, așezând pe ele un pătrat de prosciutto, o mică păpușă de șalotă caramelizată și, în cele din urmă, foarte atent, folosind o lingură cu fante, acoperiți cu mazărea sferificată. Mazărea este delicată și nu durează mult, așa că faceți-le chiar înainte de a planifica să le serviți.