Ouă coapte cu spanac
Nevoie de o mâncare vegetariană de dimineață? Ouăle coapte cu spanac ar putea fi o rețetă remarcabilă de încercat. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 10g de proteine, 18g de grăsime, și un total de 221 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru $1.7 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 122 de fani. Un amestec de piper, sare, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este uimitor. Rețete similare sunt Ouă coapte cu spanac, Ouă coapte cu șuncă și spanac, și Ouă coapte cu spanac și roșii.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Gatiti ceapa in unt intr-o tigaie grea de 10 inci la foc moderat, amestecand, pana se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați spanacul și gătiți, acoperit, amestecând de 2 sau 3 ori, până se ofilesc, 2 până la 3 minute.
Scoateți capacul și gătiți, amestecând, până când excesul de lichid este evaporat, 2 până la 4 minute.
Adăugați smântână, sare și piper și fierbeți, amestecând ocazional, până se îngroașă ușor, 3 până la 4 minute.
Aranjați ramekinele cu unt într-o tigaie superficială și împărțiți spanacul între ele. Faceți o indentare în centrul fiecăruia și spargeți cu grijă un ou în fiecare indentare.
Coaceți în mijlocul cuptorului până când albușurile sunt doar setate, aproximativ 15 minute.
Serviți ouăle în ramekine cu slănină și pâine prăjită.
Ouăle din această rețetă nu vor fi gătite complet, ceea ce poate fi îngrijorător dacă salmonella este o problemă în zona dvs. Ca alternativă, utilizați ouă pasteurizate (vândute în cutii de carton) sau coaceți ouăle până când gălbenușurile sunt complet setate.