Orez de nucă de cocos cu sos picant de roșii (Nasi Lemak cu Tomat Sambal)
Orezul de nucă de cocos cu sos picant de roșii (Nasi Lemak cu roșii Sambal) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru $1.79 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 375 calorii, 6g de proteine, și 10g de grăsime. Această rețetă servește 6. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Dacă aveți la îndemână sare kosher, suc de lămâie, usturoi și alte câteva ingrediente, o puteți face. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 36%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Nasi Lemak (Orez Cu Nucă De Cocos), Orez Din Lapte De Cocos Din Malaezia (Nasi Lemak), și Malaysian Nasi Lemak.
Instrucțiuni
Pentru a pregăti orezul, combinați laptele de cocos, orezul și frunzele de dafin într-o cratiță medie; aduceți la fierbere. Acoperiți, reduceți căldura și fierbeți 20 de minute sau până când lichidul este absorbit.
Lăsați să stea 5 minute; aruncați frunzele de dafin. Puf de orez cu o furculiță. Se amestecă 1/2 linguriță sare.
Pentru a pregăti sambal, semănați 7 ardei iute; lăsați semințele în 1 chile. Ardei iute.
Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu-mare.
Adăugați șalotă și usturoi în tigaie; saut 3 minute sau până se rumenesc ușor.
Adăugați ardei iute și zahăr în tigaie; saut 1 minut sau până când este parfumat.
Adăugați coaja, sucul și roșiile în tigaie; acoperiți, reduceți focul și fierbeți 20 de minute sau până se îngroașă. Se amestecă 1/4 linguriță sare.
Serviți sambal peste orez.