Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao)
Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao) este un fără gluten și vegan garnitură. O porție conține 481 calorii, 10g de proteine, și 8g de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $1.5 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați orez basmati, apă, sare kosher și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 35 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Pilaf de orez Basmati cu mazăre, Orez Basmati cu șofran (Zaffrani Pulao), și Pilaf de orez Basmati cu caise.
Instrucțiuni
Încălziți uleiul într-o cratiță medie la foc mediu-mare până când strălucește.
Adăugați cuișoare și scorțișoară și gătiți până când sunt parfumate, aproximativ 20 de secunde.
Adăugați ardei iute și ceapă și gătiți, amestecând frecvent, până se rumenesc, 6 până la 8 minute.
Adăugați orez și gătiți, amestecați frecvent, până la nuci, aproximativ 2 min.
Adăugați mazărea și pudra de chimen și gătiți, amestecând continuu timp de 1 minut mai mult.
Adăugați apă și sare aduceți la fierbere și reduceți la foc mic. Acoperiți cu capac și lăsați să gătească până când toată apa este absorbită, aproximativ 10-12 minute.
Se servește fierbinte cu daal sau raita.