Orecchiette cu dovlecei, ardei iute și alune
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Orecchiette cu dovlecei, ardei iute și alune. O porție conține 600 de calorii, 16g de proteine, și 26g de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $1.31 pe portie, această rețetă acoperă 24% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mergeți la magazin și ridicați piper, căței de usturoi, unt și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Încercați Orecchiette cu dovlecei, ardei iute și alune, Orecchiette cu varză de Bruxelles și alune, și Orecchiette cu scoici, ardei iute și pătrunjel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Întindeți alunele pe o foaie mică de copt cu margini și prăjiți, aruncând ocazional, până devin aurii, aproximativ 6 minute.
Se lasă să se răcească, apoi se toacă grosier; pus deoparte.
Gatiti pastele intr-o oala mare cu apa clocotita cu sare, amestecand ocazional, pana la al dente (aproximativ 5 minute pentru pastele proaspete).
Scurgeți, rezervând 1 cană de lichid de gătit pentru paste.
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați dovlecei și gătiți, aruncând ocazional, până când este crocant, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoi și 1/4 linguriță fulgi de ardei roșu și gătiți, amestecând, doar până când usturoiul începe să se rumenească, aproximativ 2 minute. Adăugați imediat 1/2 cană lichid de gătit pentru Paste pentru a împiedica arderea usturoiului; reduceți căldura la minim și adăugați treptat unt, tigaie învârtită și adăugați mai mult lichid de gătit pentru paste, după cum este necesar, până când se formează un sos gros și lucios.
Adăugați paste în tigaie cu dovlecei și sos și aruncați pentru a acoperi.
Adăugați suc de lămâie, 1/4 cană parmezan, 2 linguri de mentă și 1/4 linguriță rămasă fulgi de ardei roșu și aruncați pentru a combina; condimentează cu sare și piper.
Serviți pastele acoperite cu alune rezervate, mai mult parmezan și restul de 2 linguri de mentă.
Faceți înainte: alunele pot fi prăjite cu 5 zile înainte. A se păstra etanș la temperatura camerei.