Naan de casă cu Malai Kofta
Rețeta Naan de casă cu Malai Koftan este gata în aproximativ 45 de minute și este cu siguranță un super vegetarian opțiune pentru iubitorii de mâncare indiană. Această rețetă servește 2. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 17g de proteine, 9g de grăsime, și un total de 574 calorii. Pentru 69 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Indian Simmer are 262 de fani. Un amestec de praf de copt, iaurt, făină de grâu și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest hor d ' oeuvre. Cu o lingură scor de 87%, acest fel de mâncare este extraordinar. Rețete similare sunt malai kofta , cum să faci malai Kofta, Mughlai Malai Kofta Curry, și Malai kofta cu sos picant.
Instrucțiuni
Servește 4ingrediente: 2 căni de făină universală sau făină de grâu1 / 2 cană de lapte cald1 / 2 cană de iaurt1 / 4 lingurițe de sare3 / 4 lingurițe de praf de copt1 / 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu1 / 2 linguri de zahăr1 / 2 linguri de ulei
Se amestecă toate ingredientele uscate împreună și se face o fântână de făină.Acum amestecați laptele și iaurtul împreună și turnați jumătate din el în fântână și combinați-l încet.Nu cred că există o cantitate exactă de lichid care ar trebui adăugată la cantitatea exactă de făină pentru a face un aluat perfect. Deci, ceea ce fac este să adaug lichid încet și să-l combin încet până când se face un aluat moale. Aluatul trebuie să fie suficient de moale pentru a putea săpa degetul în el fără a aplica nicio presiune. Dacă aluatul se lipește prea mult de mână, atunci folosiți puțin ulei la îndemână și apoi dați cu pumnul în aluat.Acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați-o să stea într-un loc cald timp de cel puțin 2 ore.După câteva ore, praf placa de lucru, scoateți aluatul și frământați-l timp de aproximativ 2-3 minute. Împărțiți aluatul în bile mai mici (în acest caz ar trebui să obțineți aproximativ 8 bile pentru a face naans).Îndepărtați din nou placa și aplatizați bilele pentru a face pâine puțin groasă și alungită.Acum presărați o parte a pâinii cu orice aromă doriți. Am făcut chimen, usturoi tocat, coriandru tocat și câteva Naane simple de unt.
Periați cealaltă parte cu apă.
Încălziți o tigaie cu fund gros sau un wok sau orice tigaie cu fund greu cu capac. Odată ce locul său frumos fierbinte partea umedă naan în jos, care s-ar lipi și se acoperă cu un capac.
Lăsați-l să gătească aproximativ 30 de secunde sau până când vedeți bule pe el.Acum gătiți cealaltă parte a naanului peste flacăra directă a arzătorului cu ajutorul cleștelor. Când vezi niște pete maronii carbonizate, atunci știi că naan este gata.Sufoca unele cantitate bună de unt pe naans dumneavoastră și atunci când le gust veți ști ce înseamnă o viață liniștită!Rețetă pentru Malai Kofta: așa cum am spus mai înainte, tradiționalul Malai Kofta este bogat, cremos și frumos încărcat cu grăsime. Dar am încercat să fac o versiune nu atât de grasă. Am folosit găluște de dovlecei rase în loc de găluște de cartofi, dar puteți folosi tot felul de legume. Apropo, ingredientele pe care le voi enumera mai jos s-ar putea să vă sperie, dar credeți-mă că acest fel de mâncare nu este deloc complicat sau dificil. Și dacă trebuie să conduci mașina pentru a ieși și a cumpăra câteva ingrediente, fă-o! Merită efortul!
Servește 6ingrediente: pentru Koftas:1 tărtăcuță sau dovleac de sticlă de dimensiuni medii (rasă și drenată cu apă)2 lingurițe semințe de fenicul2 lingurițe semințe de coriandre1 linguriță fulgi de ardei roșu
Făină de porumb pentru a lega totul împreună pentru a fi transformată mai târziu în bile mai mici
Pentru sos:1 frunză mare de dafin 2 cardamom negru3 - 4 cuișoare1 linguriță praf de scorțișoară3-4 numără boabe de piper1 1/2 linguriță semințe de chimen
Sau în loc de cele 6 ingrediente de mai sus, puteți folosi o lingură de garam masala.1 cană pastă de ceapă2 linguri pastă de usturoi1 lingură pastă de ghimbir2 chili verde1 cană piure de roșii2 1/2 linguriță pulbere de coriandre1 linguriță turmeric1 / 4 cană brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi6-8 cajuuri3 linguri de lapte1 / 4 cană ulei de măsline
Adăugați făină de porumb suficient pentru ca totul să se lege bine.Faceți bile de dimensiuni de var și prăjiți-le adânc în ulei la o temperatură de undeva în jur de 350 de grade. F. prăjiți-le până când găluștele devin frumoase și rumenite. Scoateți-le și scurgeți tot uleiul suplimentar pe un prosop de hârtie.Aceste găluște de legume sunt o modalitate excelentă de a le oferi micuților tăi niște legume. Funcționează ca un farmec pentru mine de fiecare dată!Pentru sos: măcinați frunzele de dafin, cardamomul, cuișoarele, boabele de piper, chimenul și scorțișoara într-o râșniță de cafea pentru a face o pulbere.Înmuiați caju în lapte timp de aproximativ o oră și 45 de minute și apoi faceți o pastă din ele.
Încălziți uleiul într-o tigaie și aruncați în ceapa, ghimbirul și pasta de usturoi.Gatiti-l bine la foc mediu timp de aproximativ 15 minute sau pana cand pasta devine maro.Acum adăugați sare și turmeric. Semnul că ceapa ta este bine este că de îndată ce adaugi sare, uleiul va începe să se separe.
Adăugați pudră de coriandru și piure de roșii. Gatiti - l inca 10 minute sau pana cand toata apa din rosie a disparut.Acum Puteți adăuga brânza de vaci. Acest pas ar putea părea puțin neobișnuit pentru cei obișnuiți să adauge smântână grea la sosul lor malai kofta sau mughlai, dar aveți încredere în mine! Și vorbesc despre brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, care are puțin lichid în ea, cu brânză se sfărâmă și nu despre paneer pe care îl obțineți în magazinele indiene.Continuați să amestecați până când se dizolvă toate sfărâmăturile de brânză și apoi adăugați pastă de caju.
Se amestecă bine și în cele din urmă trebuie să adăugați pudra de condimente (garam masala).
Adăugați aproximativ 2 1/2 căni de apă și lăsați-o să fiarbă câteva minute. Îmi place sosul meu puțin gros, dacă vrei mai subțire adaugă mai multă apă.Aruncați bilele kofta și dați-i o fierbere rapidă. (În cazul koftas de cartofi, gătesc sosul separat și apoi îl turn peste koftas înainte de servire, altfel tind să se înmoaie dacă sunt lăsate în sos pentru o vreme.) Bucurați-vă de koftas cu naans de casă sau orez!0