Mămăligă De Năut Prăjită (Panelle)
Mămăligă de năut prăjită (Panelle) ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 39 de cenți pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 122 calorii, 6g de proteine, și 3G de grăsime pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. Această rețetă este plăcută de 97 de gurmanzi și bucătari. Un amestec de făină de năut, sare kosher, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este uimitor. Rețete similare includ Mămăligă de năut prăjită (panelle), Prajit Garbanzo Polenta-Panelle, și Panelle (Clătite Cu Făină De Năut ).
Instrucțiuni
Se toarnă 4 căni de apă, sarea și uleiul de măsline în cratiță și se amestecă treptat în făina de naut până se omogenizează. Se pune la foc mediu și se bate constant pe măsură ce aluatul se încălzește încet. Se va îngroșa și în cele din urmă se va aburi, dar nu trebuie să fiarbă. Gătiți și continuați să bateți, răzuind frecvent fundul și părțile laterale ale tigaiei, până când amestecul este destul de rigid și începe să se îndepărteze de părți în timp ce îl amestecați, 15 până la 20 de minute.
Întoarceți aluatul în tigaia unsă și întindeți-l rapid cu spatula, înainte să se răcească și să se fixeze, astfel încât să umple tigaia într-un strat uniform. Udați spatula cu apă și neteziți partea superioară a aluatului.
Lăsați să se răcească o oră sau mai mult, până când este complet ferm.
Tăiați bucățile cu un cuțit ascuțit, în orice dimensiune sau formă doriți și în cantitatea de care aveți nevoie. Am tăiat pătrate de 1 1/2 inch pentru aperitive și sandvișuri în stil Sicilian; baruri de 2 pe 3 inci-cel puțin două de persoană-pentru a însoți un fel principal. Ridicați bucățile tăiate din tigaie cu o spatulă (sigilați restul cu folie de plastic și dați-le la frigider pentru o păstrare mai lungă).
Pentru a prăji panelle, turnați suficient ulei de măsline extravirgin în tigaia grea pentru a acoperi fundul cu 1/8 inch de ulei și puneți la foc mediu. Când uleiul este fierbinte, așezați-vă în panelle, lăsând mult spațiu între ele. Se prăjesc aproximativ 3 minute, până când partea inferioară este crocantă și aurie, apoi se răstoarnă și se rumenesc a doua parte, încă aproximativ 2 minute. Puneți panelle pe prosoape de hârtie să se scurgă și să se răcească un minut, dar serviți cât sunt încă calde (deși au un gust bun și la temperatura camerei!).
Retipărit cu permisiunea Italiei Lidiei.