Mămăligă cu unt rumenit și sos de ciuperci
Polenta cu unt rumenit și sos de ciuperci necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. O porție conține 122 calorii, 3G de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 8 și costă 53 de cenți pe porție. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână unt, suc de lămâie, sare și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Funcționează bine ca o garnitură foarte accesibilă. Este adus la tine de retetele mele. Cu o lingură scor de 14%, acest fel de mâncare nu este atât de spectaculos. Încercați Prosciutto și Ravioli de ciuperci cu sos de unt rumenit de busuioc, Risotto vegetal cu ierburi cu sos de ciuperci cu unt rumenit #TripleSBites, și Ravioli de ciuperci cu unt rumenit cu salvie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați 4 căni de apă și sare într-o cratiță mare la foc mediu-mare; aduceți la fierbere. Adăugați treptat mămăligă, amestecând continuu cu un bici. Reduceți căldura și gătiți 8 minute sau până se îngroașă, amestecând frecvent.
Adăugați 1 lingură de unt; se amestecă până se topește untul. Păstrați cald.
Topiți restul de 2 linguri de unt într-o tigaie mare la foc mediu; gatiti 3 minute sau pana se rumeneste usor, amestecand ocazional.
Adăugați șalotele tocate în tigaie și gătiți 2 minute sau până se rumenesc, amestecând frecvent.
Adăugați ciupercile cremini în tigaie; gatiti 4 minute sau pana se rumenesc usor, amestecand frecvent.
Combinați bulionul de pui, sucul și amidonul de porumb într-un castron mic, amestecând până se omogenizează. Se amestecă amestecul de bulion în amestecul de ciuperci și se aduce la fierbere. Gatiti 1 minut, amestecand continuu.
Se ia de pe foc și se amestecă 2 linguri de arpagic.
Așezați aproximativ 1/3 cană mămăligă în fiecare din cele 8 boluri; acoperiți fiecare porție cu aproximativ 1/4 cană amestec de ciuperci.
Presărați fiecare porție cu arpagic proaspăt tocat, dacă doriți.