Moussaka reteta ar putea satisface pofta mediteraneană în aproximativ 2 ore și 20 de minute. Pentru $3.66 pe portie, veți obține un curs principal care servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 40g de proteine, 72g de grăsime, și un total de 944 calorii. 32 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Un amestec de parmezan, busuioc, sare și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma ceapa, puteți urma acest fel principal cu Bomboane De Porumb Cupcakes ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 82%. Acest scor este remarcabil. Rețete similare sunt Musaca, Musaca, și Musaca.
Instrucțiuni
1
Într-o cratiță mare și grea, încălziți 1/4 cană de ulei; se sotează carnea măcinată fin, ceapa și usturoiul până se rumenesc ușor; adăugați oregano, busuioc, scorțișoară, sare, măsline coapte (dacă se utilizează) și sos de roșii; acoperiți și fierbeți încet aproximativ 30 de minute; descoperiți și fierbeți încet încă 30 de minute.În timp ce sosul fierbe, pregătiți sosul Bechamel (rețeta de mai jos) și vinetele; tăiați capetele din vinete (1 mare sau 2 mici) și tăiați-le în felii groase de 1/2 inch (dacă utilizați vinete mari, de tip balon, îndepărtați pielea în fâșii cu un cojitor de legume-creând un aspect dungat-cu o parte din coajă lăsată aprinsă și unele oprite. Dacă folosiți stil japonez (cele lungi, Alb-violet), nu vă deranjați deloc să curățați);
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă, Zaruri Fine (se Păstrează Pentru Garnitura Finală)
1 Linguriță De Semințe De Fenicul, 1/3 Palmă
Măsline Coapte
1 Pui întreg Cumpărat Din Magazin (aproximativ 2 Lire Sterline)
Hârtie De Orez
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
La 6 Chifle De Hamburger, împărțite, Opțional
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
1 Ceapa Rosie, Cubulete Mici
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Peeler
2 Linguri De Margarină Pareve, Topită
2
Așezați pe o foaie de biscuiți și periați cu uleiul de măsline rămas;
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
1 Cană De Conserve De Căpșuni Smucker's® Sau Orice Conserve, Gem Sau Jeleu Smucker's®
Echipamente pe care le vei folosi
Un Praf De Fulgi De Ardei Rosu
3
Așezați sub broiler și fierbeți până se rumenesc;
Echipamente pe care le vei folosi
2 Linguri Plus 1 Lingurita Otet De Orez (necondimentat)
1
rondele de cartofi prăjiți puțin în ulei de măsline până se rumenesc sau,
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
2
pentru mai puține calorii, aranjați feliile de cartofi în tigaia de copt, periați ușor cu ulei de măsline, coaceți timp de 15 minute, continuați cu asamblarea sau
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
Echipamente pe care le vei folosi
6 Felii De Sos De Merișoare Cu Jeleu
1/2 Cană De Hrean Proaspăt Sau Scurs, Ras Fin
3
dacă doriți să reduceți caloriile în continuare, fierbeți-le timp de 8 minute; se scurge bine pe hârtie towels.To asamblați: în vasul de copt de 13x9x2 inci, aranjați stratul de cartofi, suprapunându-se ușor, condimentați ușor (va exista un singur strat de cartofi, așa că folosiți-i pe toți); apoi, faceți un strat de vinete; presărați niște parmezan, kaseri (sau cheddar) și pesmet peste vinete; strat de sos de carne, brânzeturi proaspăt rase, firimituri și sos Bechamel până când se top.To faceți sosul Bechamel: în cratiță, topiți untul la foc mediu-mic; bateți făina și gătiți încet până se omogenizează și se fierbe ușor (2-3 minute); adăugați sare și scoateți-l de pe foc; adăugați lapte, șoptind rapid și reveniți la foc; gătiți până când este gros și Bulbuc, șoptind constant; lăsați să se răcească 5 minute, șoptind din când în când pentru a preveni formarea unei piele; încorporați ouăle și brânza rasă cu biciul de sârmă pentru a face sos pufos.Note pentru congelator: odată ce musaca coaptă s-a gătit complet, tăiați bucăți de dimensiunea porției, înfășurați dublu în folie și congelați. Dezghețați în mod obișnuit și reîncălziți în cuptor cu microunde (sau cuptor) pentru o masă delicioasă și rapidă, când este puțin timp să gătiți și cina este gata și așteaptă în congelator!
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Până La 2 Ardei Iute, Fără Semințe și Tocați
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
3 Linguri Cremă De Brânză Redusă în Grăsimi
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
2 Până La 4 Linguri Amestec De Supă De Ceapă
1 Lămâie, Cu Coajă și 4 Răsuciri De Coajă De Lămâie
Prune Sau Alte Fructe Fierte
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
Prăjituri Cu Fulgi De Ovăz Cu Curmale, Mărunțite Grosier
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
1 Ceapă Galbenă Mare, Tăiată în Optimi
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
6 Felii De Sos De Merișoare Cu Jeleu
1 Pachet (3,3 Uncii) Amestec De Budincă De Ciocolată Albă Instant
1/2 Cana Unt Nesarat (1 Baton), La Temperatura Camerei, Plus Mai Mult Pentru Periaj
1/2 Cană De Hrean Proaspăt Sau Scurs, Ras Fin
2 Linguri De Margarină Pareve, Topită
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional