Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Moussakan. Această rețetă servește 8 și costă 3,19 USD pe porție. O porție conține 753 calorii, 32g de proteine, și 55g de grăsime. Este o destul de scumpe rețetă pentru fanii mâncării mediteraneene. Vă este adus prin simple rețete. Dacă aveți la îndemână unt, scorțișoară, ceapă și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ aproximativ 45 de minute. 1302 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 0%, ceea ce este foarte rău (dar totuși fixabil). Rețete similare sunt Musaca, Musaca, și Musaca.
Instrucțiuni
1
Pregătiți sosul de carne
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare de saut la foc mediu-mare și rumeniți carnea măcinată. Apropo, carnea se va rumeni cel mai bine dacă nu o amestecați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Linguriță De Semințe De Fenicul, 1/3 Palmă
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 Inch
2
Adăugați ceapa cam la jumătatea procesului de rumenire.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
3
Presară sare peste carne și ceapă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
4
Adăugați condimente și pastă de roșii: odată ce carnea s-a rumenit și ceapa s-a înmuiat, adăugați usturoiul, ienibaharul, scorțișoara, piperul negru, oregano și pasta de roșii.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cu 4 G De Grăsime Sau Mai Puțin Pe Porție (recomandat: Amy's Chunky Tomate Bisque)
Pâine Pita, încălzită Conform Instrucțiunilor De Pe Ambalaj, Pentru Servire
10 Ciolăgi De Vițel, De 2 Până La 3 Inci Grosime
Hârtie De Orez
La 6 Chifle De Hamburger, împărțite, Opțional
Rondele De Ardei Banane Tocate Sau Ardei Iute Tocati De Orice Fel
3 Căni De Așchii De Lemn De Stejar Sau Nuci Pecan Sau 6 Bucăți Mari, înmuiate în Apă Rece Timp De Cel Puțin 1 Oră și Până La 4 Ore
Chipsuri De Scorțișoară Vietnameză
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
5
Se amestecă bine și se gătește 2-3 minute.
1
Adăugați vinul roșu și amestecați bine. Aduceți sosul la foc mic, reduceți focul și continuați să fierbeți ușor, neacoperit timp de 20 de minute. Opriți căldura. Gustați pentru sare și adăugați mai mult dacă este necesar.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Semințe De Leuștean Pudră
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
2
Adăugați coaja de lămâie și sucul de lămâie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pentru Ungerea Insertului
Nonpareils Argintii
3
Se amestecă bine și gust. Dacă sosul are nevoie de mai multă aciditate, adăugați mai mult suc de lămâie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pentru Ungerea Insertului
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
4
Pune sosul deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
5
Pregătiți cartofii și vinetele
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
1
Se amestecă 1/2 cană de sare cu cele 8 căni de apă într-o oală mare sau recipient. Aceasta va fi saramura pentru vinete.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
1 Pui Intreg Bio, Taiat In 10 Bucati
1 Fâșie De Coajă De Lămâie
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
6 pregătiți vinetele: tăiați partea superioară și inferioară a vinetelor.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
3
Tăiați fâșii groase de piele de pe vinete pentru a le da un aspect dungat.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
4
Puțină piele pe vinete este bună pentru textură, dar lăsând totul aprins face musaca greu de tăiat mai târziu și poate adăuga amărăciune, ceea ce nu doriți. (Unele rețete de musaca lasă pielea aprinsă și te pun să feliezi vinetele pe lungime, ceea ce este o opțiune dacă preferi.)
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
5
Feliați vinetele în runde de 1/4 inch și aruncați-le în saramură.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
1 Pui Intreg Bio, Taiat In 10 Bucati
6
7 vinete de saramură:
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
1 Pui Intreg Bio, Taiat In 10 Bucati
7
Lăsați vinetele să stea în saramură 15-20 de minute, apoi scoateți-le într-o serie de prosoape de hârtie pentru a se usca.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
1 Pui Intreg Bio, Taiat In 10 Bucati
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
8
Așezați un prosop de hârtie pe tejghea, stratificați niște vinete pe el, apoi acoperiți cu o altă foaie de prosop de hârtie și repetați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Echipamente pe care le vei folosi
8 Bastoane De Brânză De 1 Uncie Ambalate Individual
9
8 fierbeți cartofii decojiți, tăiați felii: pe măsură ce vinetele se înmoaie, curățați și tăiați cartofii în runde de 1/4 inch. Fierbeți – le în apă sărată timp de 5-8 minute-le doriți puțin gătite, dar nu mai crocante.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
1 Fâșie De Coajă De Lămâie
10
Se scurge și se lasă deoparte.
11
9 gătiți rundele de vinete: pentru a găti vinetele, fierbeți sau grătați rundele. De asemenea, puteți prăji rondele de vinete, dar acestea tind să absoarbă mult ulei în acest fel.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
1/2 Cană Brânză Cheddar Mărunțită Pentru Tacos
12
Pentru a grăta rundele de vinete, obțineți un grătar foarte fierbinte și închideți capacul. Vopsiți o parte a rundelor de vinete cu ulei de măsline și grătiți 2-3 minute. Când sunt terminate pe o parte, vopsiți cealaltă parte cu ulei și răsturnați. Când vinetele sunt frumos la grătar, puneți deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Ceapa Galbena, Curatata De Coaja, Taiata In Jumatate Si Taiata In Felii Groase De 1/2 Inch
Echipamente pe care le vei folosi
1/2 Cană Brânză Cheddar Mărunțită Pentru Tacos
13
Pentru a fierbe, tapetați o tigaie sau o tigaie cu folie de aluminiu. Vopsea cu ulei de măsline.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
Fasole Cannelloni, Scursa
14
Așezați rondele de vinete pe folie și periați cu ulei de măsline. Se fierbe 3-4 minute până se rumenesc ușor pe o parte, apoi se răstoarnă și se fierbe încă câteva minute. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
15
Se prepară B-ul
16
Încălziți laptele într-o oală la foc mediu până la abur (aproximativ 160 de grade). Nu lăsați să fiarbă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Prăjituri Cu Fulgi De Ovăz Cu Curmale, Mărunțite Grosier
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
1
Încălziți untul într-o oală mică la foc mediu. Când untul s-a topit complet, amestecați încet făina.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Lămâie, Cu Coajă și 4 Răsuciri De Coajă De Lămâie
Prune Sau Alte Fructe Fierte
Echipamente pe care le vei folosi
1 Pachet (3,3 Uncii) Amestec De Budincă De Ciocolată Albă Instant
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Lăsați acest roux să fiarbă la foc mediu-mic timp de câteva minute. Nu lăsați să se întunece prea mult.
3
Adăugați lapte în roux: încetul cu încetul, turnați laptele aburit, amestecând continuu. Se va configura și se va îngroșa dramatic la început, dar continuați să adăugați lapte și să amestecați, sosul se va slăbi. Întoarceți căldura la mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
Prăjituri Cu Fulgi De Ovăz Cu Curmale, Mărunțite Grosier
4
Adăugați aproximativ o linguriță de sare și nucșoara. Se amestecă bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Prăjitură Cu Merișoare, Din Care Suficientă Este Tăiată în Cuburi De 1/2 Inch Pentru A Da 2 Căni (sau Folosiți 2 Căni De Danez Sau Gogoși Rămase împreună Cu Merișoare Uscate - Vezi Mai Jos)
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
1
Puneți gălbenușurile de ou într-un castron și bateți pentru a combina. Temperați ouăle, astfel încât să nu se amestece când le puneți în sos. Folosind două mâini, una cu un tel, cealaltă cu o ladă, turnați încet în ouă o cantitate de două ladă de fierbinte B-chamel, amestecând tot timpul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Prăjituri Cu Ghimbir, împărțite
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
Echipamente pe care le vei folosi
1 Pachet (3,3 Uncii) Amestec De Budincă De Ciocolată Albă Instant
Polonic
Bomboanele Lui Peachie-o
2
Se toarnă încet amestecul de ouă înapoi în B-chamel în timp ce se amestecă amestecul. Păstrați sosul la foc foarte mic, nu lăsați să fiarbă sau să fiarbă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
Ulei De Prajit, De Preferat Canola
Echipamente pe care le vei folosi
1 Pachet (3,3 Uncii) Amestec De Budincă De Ciocolată Albă Instant
3
Termină musaca
4
Strat caserola cu cartofi și vinete: Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
Echipamente pe care le vei folosi
Caserola Fel De Mâncare
Ceapă Tocată (2 Cepe)
5
Puneți o caserolă cu cartofii, suprapunându-se ușor. Acoperiți stratul de cartofi cu un strat de felii de vinete (folosiți doar jumătate din felii).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
6
15 acoperiți feliile de vinete cu sosul de carne. Apoi stratificați feliile de vinete rămase deasupra cărnii.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orzo Sau Paste în Formă De Orez
Sugestie De Servire: Serviți Peste Paste
2 Cepe Galbene Medii, Curățate, Tăiate în Jumătate și Tăiate în Felii Groase De 1/2 Inch
7
Presară deasupra jumătate de brânză. Puneți B-ul de B-chamel peste tot într-un strat uniform.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Până La 4 Linguri Amestec De Supă De Ceapă
Echipamente pe care le vei folosi
Polonic
8
Presară deasupra restul de brânză.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Până La 4 Linguri Amestec De Supă De Ceapă
1
Se coace la 350 de grade F timp de 30-45 de minute, sau până când blatul se rumeneste frumos.
Echipamente pe care le vei folosi
Ceapă Tocată (2 Cepe)
2
Lăsați musaca să se răcească cel puțin 15 minute înainte de servire.
Agiorgitiko, Assyrtiko și Moschofilero sunt alegeri excelente pentru musaca. Dacă îți vine să mergi în greacă cu mâncarea ta grecească, assyrtiko și moschofilero sunt ambele vinuri albe minunate de asortat cu pui, fructe de mare etc. Agiorgitiko este un roșu corpolent potrivit pentru carne prăjită și miel. Ai putea încerca Skouras Saint George Agiorgitiko. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,1 din 5 stele și un preț de aproximativ 18 dolari pe sticlă.