Mousse de tei Kaffir cu apă de miere
Această rețetă servește 4 și costă 2,16 USD pe porție. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 224 calorii, 5g de proteine, și 15g de grăsime pe porție. Dacă aveți la îndemână apă, midori, frunze de tei kaffir și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 20%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Miere picantă și apă de cocos Agua Fresca, Înghețată de tei și Gin Kaffir, și Limonadă de căpșuni cu sirop de tei kaffir pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă împreună 1/3 cană smântână, zahăr, frunze de tei, coajă și un vârf de sare într-o cratiță mică și grea și se aduce la foc mic la foc mic, amestecând până se dizolvă zahărul.
Se ia de pe foc și se lasă abrupt, acoperit, 25 de minute.
Presărați gelatina peste apă și sucul de lămâie într-un castron și lăsați să se înmoaie 1 minut. Întoarceți amestecul de cremă la foc mic, apoi turnați printr-o sită foarte fină în gelatină, apăsând și aruncând solidele. Se amestecă până se dizolvă gelatina, aproximativ 1 minut. Adăugați treptat iaurtul, șoptind și răciți, acoperit, 30 de minute. (
Amestecul nu va fi gelificat.)
Bateți restul de 1/3 cană de cremă într-un castron răcit cu telul până când ține doar vârfuri moi. Îndoiți în amestec de iaurt și răciți, acoperit, cel puțin 8 ore. (Mousse-ul va fi setat ușor.)
Amestecați mierea, Midori, sucul de lămâie și un vârf de sare într-un blender la viteză mare până la omogenizare, aproximativ 1 minut.
Se toarnă printr-o sită fină căptușită cu pânză de brânză umezită într-un castron.
Lăsați să se scurgă, netulburat, 30 de minute, apoi aruncați spuma rămasă în pânză de brânză.
Presărați gelatina peste apă într-o cratiță mică și lăsați să se înmoaie 1 minut.
Adăugați 2 linguri suc de pepene galben și zahăr, apoi gătiți la foc mic, amestecând, până când gelatina și zahărul se dizolvă, 1 până la 2 minute. Se amestecă treptat în 1 1/8 căni de suc de pepene galben (se rezervă restul pentru o altă utilizare, dacă se dorește), apoi se transferă într-un castron și se răcește, acoperit, cel puțin 8 ore. (Apa de miere va fi abia setată.)
Puneți apă de miere pe 4 farfurii de desert și acoperiți cu frunze de shiso. Puneți mousse pe frunze.