Mocha Turnată-Marsala Semifreddo
Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 243 calorii, 5g de proteine, și 16g de grăsime pe porție. Pentru 90 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Un amestec de marsala, coniac, granita espresso și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 9 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare sunt Mocha Semifreddo cu spumă de lapte fierbinte, Tort Mocha cu Semifreddo malț, și Semifreddo de nuga de migdale cu sos de ciocolată dulce-amăruie (Semifreddo al Torrone).
Instrucțiuni
Tapetați o tigaie de 2 litri cu folie de plastic. Într-un castron mediu din oțel inoxidabil, bateți gălbenușurile cu 1/3 cană de zahăr. Puneți vasul peste o cratiță medie umplută cu 1 inch de apă abia fierbinte și, folosind un tel mare, bateți constant până când amestecul este palid și pufos și își dublează volumul, aproximativ 5 minute; nu lăsați ouăle să se încălzească prea mult sau se vor amesteca.
Adăugați Marsala și coniacul și bateți constant până se îngroașă, foarte cald la atingere și triplați volumul original, cu aproximativ 5 minute mai mult.
Scoateți vasul din cratiță și lăsați zabaglione să se răcească la temperatura camerei.
Într-un castron mare din oțel inoxidabil, bateți smântâna grea până se formează vârfuri moi. Îndoiți în zabaglione. Într-un alt castron mare din oțel inoxidabil, bateți albușurile până se spumează.
Adăugați crema de tartru; bateți până se formează vârfuri moi.
Adăugați restul de 1/2 cană de zahăr foarte treptat; bateți până când albușurile sunt foarte rigide și strălucitoare.
Folosind o spatulă mare de cauciuc, pliați o treime din albii bătuți în crema de zabaglione. Îndoiți ușor albii bătuți rămași în 2 adaosuri, până când rămân doar câteva dungi de alb. Puneți o treime din amestecul semifreddo în fiecare din cele 2 boluri. Îndoiți espresso-ul dizolvat în amestecul semifreddo într-un bol și ciocolata rasă în cel din celălalt. Acoperiți și refrigerați ambele amestecuri semifreddo.
Puneți amestecul semifreddo simplu rămas în tigaia pregătită și neteziți suprafața. Congelați până la ferm, aproximativ 30 de minute.
Întindeți amestecul de semifreddo de ciocolată peste semifreddo simplu și neteziți suprafața. Congelați până la ferm, aproximativ 30 de minute. Repetați cu amestecul espresso semifreddo și congelați timp de 1 oră, apoi acoperiți cu plastic și congelați cel puțin 6 ore sau până la 24 de ore.
Pentru a se desface, treceți părțile laterale ale tăvii sub apă fierbinte timp de câteva secunde. Inversați pe un platou. Tăiați gros semifreddo cu un cuțit cald zimțat, clătiți cuțitul în apă caldă și uscați-l între tăieturi. Puneți feliile pe farfurii răcite și serviți cu Granita Espresso cu frișcă.