Miso-tofu glazurat cu păstârnac în două moduri
Miso-glazurate Tofu cu păstârnac două moduri este un fără gluten și vegan rețetă cu 4 porții. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 11g de proteine, 12g de grăsime, și un total de 411 calorii. Pentru $2.92 pe portie, această rețetă acoperă 20% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Dacă aveți la îndemână ulei de susan, muștar dijon, ghimbir și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Miso-Tofu Glazurat, Miso - tofu glazurat cu varză și ardei, și Tăiței Soba cu tofu și legume glazurate Miso.
Instrucțiuni
Bateți împreună miso, muștar, Sriracha, sake și 1/2 cană plus 1 lingură. mirin într-o cratiță mică.
Adăugați ghimbir. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se fierbe 6 până la 8 minute, sau până când sosul este suficient de gros pentru a acoperi o lingură. Se strecoară printr-o strecurătoare cu ochiuri fine, împingând împotriva solidelor.
Lăsați glazura să se răcească la temperatura camerei.
Aduceți restul de 1 1/2 lingură. mirin și oțetul la fiert într-o cratiță foarte mică.
Adăugați fructe de padure goji. Reveniți la fierbere și scoateți-l de pe foc.
Lăsați să se răcească, neacoperit.
Puneți raftul în mijlocul cuptorului, apoi preîncălziți cuptorul la 40
Tapetați o foaie de copt cu margini cu hârtie pergament.
Tăiați 1 păstârnac pe lungime în 8 sulițe.
Tăiați păstârnacul rămas în 3/4-in. bucăți.
Transferați sulițele și bucățile pe foaia de copt, condimentați cu sare și piper alb și aruncați cu ulei de susan.
Se întinde într-un singur strat, cu sulițele tăiate cu fața în jos.
Coaceți păstârnacul 20 de minute, rotind de 2 sau 3 ori.
Între timp, aduceți o cratiță medie cu apă la fierbere.
Tăiați tofu în 4 plăci dreptunghiulare, fiecare de dimensiunea unui pachet de cărți și puneți-l într-un castron mare, puțin adânc.
Se toarnă apă fierbinte peste tofu și se lasă la macerat 15 minute.
Scurgeți pe un prosop curat sau un strat dublu de prosoape de hârtie așezate pe o farfurie.
Scoateți sulițele de păstârnac din cuptor când vârfurile încep să se rumenească; îndepărtați bucățile când sunt doar fragede cu furculița.
Lăsați bucățile să se răcească 5 minute, apoi pure într-un robot de bucătărie cu 2 linguri. miso - glazură de muștar și 1 cană de apă fierbinte până la omogenizare, dar capabilă să țină un vârf atunci când este lingură pe o farfurie (adăugați până la 1/2 cană de apă fierbinte, dacă este necesar). Păstrați cald, acoperit.
Puneți tatsoi într-o cratiță mare cu 1/4 cană de apă fierbinte și gătiți la foc mic, acoperit, amestecând ocazional, până se ofilesc, 5 minute; scurgeți și reveniți la tigaie. Se amestecă fructele de goji și o parte din lichidul lor de decapare.
Se toarnă glazura de miso-muștar rămasă într-o tigaie medie. Ștergeți umezeala din tofu cu prosoape de hârtie și adăugați tofu la glazură. Aduceți la foc mic la foc mediu și gătiți, lingurând glazura peste tofu, până când glazura se lipește de tofu și s-a redus cu jumătate până la două treimi.
Puneți păstârnacul pur pe farfurii. Cu o spatulă, puneți tofu pe păstârnac pur.
Stropiți glazura peste tofu și acoperiți cu tatsoi și fructe de padure goji, apoi adăugați sulițe de păstârnac.
* Găsiți pe piața Whole Foods, magazinele naturiste și piețele asiatice.