Mielul grecesc cu sos de mentă de iaurt necesită aproximativ 2 ore și 49 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă servește 6 și costă 5,66 USD pe porție. O porție conține 850 calorii, 26g de proteine, și 79G de grăsime. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. 126 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Un amestec de suc de lămâie, scallions, sare și piper kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Pentru a folosi sarea kosher, puteți urma acest fel principal cu Tort Cu Firimituri Cu Conținut Scăzut De Grăsimi (Kosher-Lactate) ca desert. Cu o lingură scor de 75%, acest fel de mâncare este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Miel grecesc cu sos de mentă de iaurt, Cotlete de miel grecești și sos de iaurt cu mentă, și Burgeri de miel cu sos de iaurt grecesc.
Instrucțiuni
1
Așezați usturoiul, rozmarinul, oregano, 1 1/2 lingurițe de sare și 3/4 linguriță de piper în vasul unui robot de bucătărie prevăzut cu lama de oțel și pulsați până când ierburile sunt tocate fin.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Carne De Oaie Dezosată, Tăiată în Cuburi De 7-10 Cm - Sau înlocuiți Cu Spată De Miel Dezosată
La 6 Chifle De Hamburger, împărțite, Opțional
1 Linguriță De Boia Iute, Afumată Dacă Este Posibil
1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)
Așchii De Lemn înmuiate (mequite, Hickory Sau Arin), Opțional
(fie Fie Obișnuit)
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Heirloom, Tocate, Opțional
2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat
2
Adăugați sucul de lămâie, uleiul de măsline și vinul roșu și combinați.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Creveți, Cu Coadă, Fără Cochilii, Fără Vene
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
Semințe De Leuștean Pudră
3
Așezați cotletele într-un vas de sticlă sau ceramică suficient de mare pentru a le ține într-un singur strat.
4
Se toarnă marinada peste cotlet, întorcându-se pentru a acoperi ambele părți. Se acoperă cu folie de plastic și se dă la frigider cel puțin 2 ore, dar de preferință peste noapte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Ceapă Dulce Mare, Tăiată Transversal în Felii De 1 Cm Grosime
Roșii Verzi, Spălate, Fără Coji De Hârtie
Echipamente pe care le vei folosi
Ceapă Galbenă, Tăiată în Optimi
5
Când este gata de gătit, pregătiți un grătar cu un strat de cărbuni fierbinți sau transformați un grătar cu gaz la foc mediu-mare.
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
6
Scoateți mielul din marinată, presărați generos cu sare și piper și grătiți timp de 4 până la 5 minute pe fiecare parte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
12 Felii Subțiri De șuncă Complet Fiartă (aproximativ
1 Ceapă Dulce Mare, Tăiată Transversal în Felii De 1 Cm Grosime
Mazare Decojita, Optional
Echipamente pe care le vei folosi
Fulgi De Legume
7
Se scoate pe un platou, se acoperă bine cu folie de aluminiu și se lasă deoparte să se odihnească timp de 10 minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați
8
Se servește fierbinte cu sosul rece de mentă cu iaurt.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Conserve (425 G Fiecare) De Pere Feliate, Bine Scurse
Măruntaie și Os De Gât De Curcan
2 Catei De Usturoi (1 Tocat, 1 Intreg)
9
Așezați scallions, mentă, mărar, fulgi de ardei roșu, ulei de măsline și suc de lămâie în vasul unui robot de bucătărie prevăzut cu lama de oțel și piure până când este o pastă grosieră.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă Spaniolă, Tăiată Cubulețe De 1 Inch
Creveți, Cu Coadă, Fără Cochilii, Fără Vene
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
Ceașcă Piept De Curcan Gătit Mărunțit
Crengute De Marar Proaspat Culese
2 Catei De Usturoi (1 Tocat, 1 Intreg)
Echipamente pe care le vei folosi
Roșii Heirloom, Tocate, Opțional
2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat
10
Adăugați iaurtul, sarea și piperul și pulsați până se combină.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)
2 Conserve (425 G Fiecare) De Pere Feliate, Bine Scurse
(fie Fie Obișnuit)
11
Se transferă într-un castron, se acoperă și se dă la frigider pentru câteva ore pentru a permite dezvoltarea aromelor.
Echipamente pe care le vei folosi
2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat