Midii pe jumătate de coajă cu sos Ravigote
Midii pe jumătate de coajă cu sos Ravigote este un fără gluten, fără lactate și primal rețetă cu 8 porții. O porție conține 183 calorii, 7g de proteine, și 15g de grăsime. Pentru 65 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Funcționează bine ca hor d ' oeuvre. Dacă aveți la îndemână arpagic, ceapă, muștar dijon și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este adus la tine de Epicurious. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 76%. Încercați Midii pe jumătate de coajă cu sos Ravigote, Curry-midii marinate pe jumătate de coajă, și Stridii pe jumătate de coajă cu sos Mignonette pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Gatiti midiile in vin, acoperite, intr-o oala grea de 5 pana la 6 litri la foc moderat pana cand midiile se deschid larg, verificand frecvent dupa 4 minute si transferand midiile deschise intr-o tigaie superficiala folosind o lingura cu fante. (Aruncați orice midii care rămân nedeschise după 8 minute.) Când este suficient de rece pentru a manipula, detașați carnea și aruncați 1 jumătate de coajă din fiecare midie. Rezervați carnea și cojile rămase.
Cojiți și înjumătățiți oul, apoi forțați-l printr-o sită cu ochiuri medii într-un castron folosind spatele unei linguri.
Bateți în ulei, oțet, ceapă, capere, muștar, pătrunjel, chervil, arpagic, sare și piper până când sosul este bine combinat.
Adăugați midii, amestecând pentru a acoperi, apoi răciți midiile în sos, acoperite, cel puțin 1 oră.
Aranjați jumătate de coajă pe un platou mare și lingurați o midie cu puțin sos în fiecare coajă.
* Midiile pot fi răcite în sos până la 6 ore. * Midiile pe jumătate de coajă pot fi asamblate pe platou cu 1 oră înainte de servire și răcite.• În loc să serviți pe jumătate de coajă, puteți lingura midii și puțin sos peste un pat de romaine (și aruncați cojile).
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet și Riesling sunt alegeri excelente pentru Crustacee. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Vinurile retrospective Chardonnay cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 26 de dolari pe sticlă.
![Vinuri Retrospective Chardonnay]()
Vinuri Retrospective Chardonnay
Chardonnay-ul nostru 2018 provine din podgoriile din Carneros și Oak Knoll. Fermentat în oțel inoxidabil, apoi îmbătrânit trei luni pe drojdie în stejar francez neutru, vinul prezintă o mare aciditate, greutate și senzație de gură. Acest Chardonnay 100% prezintă aciditate rezervată în mod normal vinurilor inoxidabile. Acesta este un Chardonnay frumos echilibrat.