Merișoare Murate
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați afine murate. Această rețetă fără gluten și vegană servește 3 și costă $3.09 pe portie. O porție conține 942 calorii, 1g de proteine, și 1g de grăsime. 939 de oameni au încercat și le-a plăcut această rețetă. Crăciun va fi și mai special cu această rețetă. Dacă aveți la îndemână afine, oțet de mere, bețișoare de scorțișoară și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 24 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este destul de bun. Încercați Merișoare Murate, Sfeclă Murată De Ghimbir Cu Anason Stelat {+Sfeclă Murată Kimchi}, și Ouă murate Roz gâdilate sau drăguțe în ouă murate Roz pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pregătiți o baie de apă clocotită și trei borcane de halbă.
Puneți capacele într-o cratiță mică cu apă și aduceți la foc mic.
Spălați afine și alegeți pentru orice tulpini sau fructe de pădure rele.
Combinați oțetul și zahărul într-o cratiță medie și dați la fiert.
Adăugați bețișoare de scorțișoară în saramură.
Așezați boabe de ienibahar, cuișoare întregi, boabe de piper negru și boabe de ienupăr într-o pungă de condimente sau legați-le într-o lungime de pânză de brânză.
Odată ce saramura fierbe puternic, adăugați afine. Se amestecă pentru a combina și a găti timp de 5-7 minute, până când merisoarele încep să iasă și saramura a revenit la fierbere.
Când a trecut timpul de gătit, scoateți oala de pe foc. Scoateți punga de condimente și bețișoarele de scorțișoară. Rupeți bețișoarele de scorțișoară în jumătate și dați deoparte.
Folosind o lingură cu fante, lingonberries în borcane pregătite. Acoperiți fructele de pădure cu saramură*, lăsând spațiu de cap de 1/2 inch.
Așezați un segment de băț de scorțișoară în fiecare borcan.
Ștergeți jantele borcanului, aplicați capacele și inelele și procesați într-o cutie de baie cu apă clocotită timp de 10 minute.
Când timpul a trecut, scoateți borcanele din conserve și așezați-le pe un prosop de bucătărie pliat pentru a se răci. Când borcanele sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, îndepărtați inelele și verificați sigiliile. Orice borcane nesigilate trebuie păstrate la frigider.
Lăsați borcanele să stea cel puțin 24 de ore înainte de a mânca la toate aromele pentru a se așeza.
* Salvați orice saramură rămasă. Este în esență un arbust fructifer și este delicios amestecat cu apă spumantă.